G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.138.043,62

Tiyatroda İstifa Çağrısı: Sanatçı Krizi Büyüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü’nden Tartışmalı Açıklamalar

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Tamer Karadağlı, geçtiğimiz günlerde kurum sanatçılarıyla ilgili dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Karadağlı, "Kimsenin yıllarca oturup sadece maaş alarak ‘Ben oyuncuyum’, ‘Ben tiyatrocuyum’ demesi doğru gelmiyor. Eğer çalışmayacaksanız, istifa edin," dedi.

Karadağlı, birçok sanatçısına dizi ve film projelerinde yer almasını önerdiğini belirterek, "Para kazanın, görünür olun, isminiz marka değeri taşısın," ifadesini kullandı. Ancak, bu katılımların sözleşmelerinde "asli görevinizi aksatmamak" kaydıyla olması gerektiğini vurguladı.

Sanatçılar arasında, bazı isimlerin 15 yıl boyunca sahneye çıkmadığını dile getiren Karadağlı, "Dışarıda dizi çekiyorlar, kendi özel tiyatroları var, maaş alıyorlar ama çalışmıyorlar. Bu durumdan dolayı istifa edenler oldu. Ancak, çalışmak isteyen birçok oyuncu var. Çalışmayan oyuncuların teşviklerini ödemiyorlar," diye konuştu.

Bu sözlere Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Gaye Filiz Alacacı’dan yanıt geldi. Alacacı, bir sosyal medya paylaşımında, "Açık hava tiyatroları, belediye salonları bedava. Oyna, 40 kişi gelsin, sonra istatistiğe 4 bin kişi yaz…" ifadelerini kullandı.

Alacacı’nın paylaşımının ardından, DT Genel Müdürlüğü’ne çağrılarak telefonuna el konulduğu ve üç saat boyunca bir odada alıkonulduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Alacacı, Tamer Karadağlı, danışmanı Görkem Ali Kaya ve özel kalem müdürü Ali Ceyhan hakkında şikayetçi oldu.

Suç duyurusu dilekçesinde olanlar şöyle ifade edildi: "Alacacı, özel kalem müdürü Ali Ceyhan tarafından kuruma görüşmeye çağrıldı. Görüşmeye giden Alacacı’nın telefonu Ceyhan tarafından alındı. Daha sonra Karadağlı’nın danışmanı olan Görkem Ali Kaya tarafından üç saat boyunca bir odada alıkonularak sorguya çekildi." Kaya’nın, Alacacı’nın yaptığı paylaşımın suç oluşturduğunu belirttiği ve resmi makamlarla başının derde girebileceğini söylediği iddia edildi. Ayrıca, Kaya’nın Alacacı’dan Karadağlı’dan özür dilemesini istediği öne sürüldü.

Alacacı ise, paylaşımının arkasında olduğunu belirterek özür dilemedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, DT’nin başvurusu üzerine bir başmüfettiş ve müfettiş yardımcısı görevlendirdi.

Devlet Tiyatroları’nda Gerileme İddiası

Tamer Karadağlı’nın tepkilerin odağında olduğu bu süreçte, geçmişte Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü yapmış olan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu da konuyla ilgili görüşlerini belirtti. Beşikçioğlu, "Tamer Karadağlı’nın Lale Devri’ni yorumlayışına bağlı olarak, Devlet Tiyatroları 20 yıldır Lale Devri değil, bir gerileme dönemi yaşıyor. Bu gerçeğin bir an önce fark edilmesi gerektiğini düşünüyorum," ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tiyatroda İstifa Çağrısı: Sanatçı Krizi Büyüyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!