G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Gümrüklerde Kaçakçılığa İzin Vermeyeceğiz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esenyurt Nene Hatun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Milletvekilleri, Ak Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Hamit Öncü, ilçe STK temsilcileri, sanayiciler ve iş adamlarının katılımıyla gerçekleşti. Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı’nın dış ticarette ihracatın artırılması, acentaların çoğaltılması, yasa dışı ithalatın önlenmesi gibi hedeflerini vurguladı. Gümrüklerde kaçak ticaretin engellenmesinin önemine de değinen Bolat, etkin ve hızlı gümrük hizmetlerinin kaçak ticaretin önlenmesinde kritik bir rol oynadığını belirtti.

Bakan Bolat, iç ticarette adaletli ve rekabetçi bir ortam sağlanması ve tüketici haklarının korunması için çıkarılan düzenlemelerin önemine dikkat çekti. Haziran ayından itibaren ihracatın artış gösterdiğini ve her ay ithalatın azaldığını söyleyen Bolat, dış ticaret açığının azaltılması ve cari açıkta düşüş sağlanmasına da işaret etti. Ürün bazında alınan tedbirlerden örnekler veren Bolat, vatandaşın fahiş fiyatlarla karşılaşmaması için önemli adımlar atıldığını belirtti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak tüketicilerin mağdur olmaması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti. Vatandaşların haksız fiyat uygulamalarıyla karşılaşmaması için çaba sarf ettiklerini belirten Bolat, gıda fiyatlarında yaşanan ani artışları önlemek adına çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Tüketicileri bilinçlendirmek ve haksız uygulamaları engellemek için firmalarla sürekli iletişim halinde olduklarını vurgulayan Bolat, vatandaşları alışverişlerinde dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Toplantıda konuşan Bakan Bolat’ın açıklamaları, Ticaret Bakanlığı’nın iç ve dış ticaretteki politikalarını ve tüketicilerin korunmasına yönelik çalışmalarını özetledi. Gümrüklerde kaçak ticaretin önlenmesi, cari açığın azaltılması ve vatandaşların fahiş fiyatlarla karşılaşmaması için yürütülen çabalar vurgulandı. Bakan Bolat’ın, tüketicilerin bilinçlenmesi ve haksız uygulamalarla mücadele konusundaki kararlılığı, Türkiye’nin ticaret alanındaki hedeflerine ulaşması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Gümrüklerde Kaçakçılığa İzin Vermeyeceğiz!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!