G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO37,73
CNY4,87
GBP45,03
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,16
GR. ALTIN2.914,20
BTC2.067.975,48

Ticaret Bakanı Bolat: Limon fiyatları için çarpıcı açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarladan sofraya gelen ürünlerin fiyatlarındaki artışlar son zamanlarda dikkat çekici boyutlara ulaşmış durumda. Bunun üzerine Ticaret Bakanı Ömer Bolat, piyasadaki yüksek fiyatların sebebini açıkladı ve tarım sektöründe eleman sıkıntısının ürün sıkıntısından daha önemli olduğunu vurguladı.

Özellikle limon fiyatlarındaki artış vatandaşların cebini yakmaya başladı. İstanbul Ticaret Odası verilerine göre haziran ayında limon fiyatları yüzde 56,64 artarken, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sabah Gazetesi yazarı Melih Altınok’a verdiği röportajda, fiyatların ağustos ayında normale döneceğini belirtti.

Bakan Bolat’ın “25 bin Afgan çoban gitse tarım, hayvancılık kalmaz” şeklindeki sözleri ise büyük bir tartışmaya neden oldu. Ticaret Bakanlığı ise yapılan açıklamada, bakanın bu sözlerinin sadece bir sosyolojik tespit olduğunu ve gerçeği yansıttığını belirtti.

Bakanlığın açıklamasında terörün etkisinin azalmasıyla doğu bölgelerinde hayvancılık faaliyetlerinin canlandığı, çoban ihtiyacının da Afgan çobanlarla giderildiği ve bu durumun piyasayı etkilediği ifade edildi. Ticaret Bakanı ve yanındaki heyetin Brüksel’de Avrupa Birliği yetkilileriyle yaptığı çalışmaların da bu tür konuların çözümüne yönelik olduğu vurgulandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın limon fiyatlarıyla ilgili açıklamaları ve “eleman sıkıntısı”na işaret etmesi, tarım sektöründeki güncel sorunlara işaret ettiği kadar, Afgan çobanlarla ilgili olan önermesi de farklı bir tartışma konusu oldu. Piyasadaki yüksek fiyatlar ise sadece limon değil, birçok tarım ürününü kapsayarak tüketicileri olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu nedenle, tarım sektöründeki sorunların çözümü için acil önlemlerin alınması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ticaret Bakanı Bolat: Limon fiyatları için çarpıcı açıklamalar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!