G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

The Economist Gazetesi Filistin Bayrağını Sansürledi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bangladeş’te gerçekleşen olayları haberleştiren The Economist gazetesi, manşetinde Filistin’e yapılan sansürü görsel olarak yansıttı. Gazetenin yayınladığı fotoğrafta, Filistin bayrağının silindiği görüldü. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim tarihinde başladı ve bu saldırılarda 40 binden fazla sivil hayatını kaybetti. Bu orantısız güç kullanımıyla Gazze adeta yerle bir edildi. Uluslararası kamuoyunda vahşetin boyutları anlaşıldıkça İsrail’e karşı tepkiler artmaya devam etti. Vicdan sahibi herkes, İsrail’in bu vahşeti durdurması için tepkilerini ortaya koyuyor. Ancak Yahudi lobisinin büyük medya kuruluşları üzerindeki etkisi devam ediyor.

ABD, Almanya, Fransa ve birçok ülkede gerçekleşen eylemlere rağmen Yahudi lobisi medya üzerindeki etkisini sürdürüyor. Bu durumda The Economist gazetesinin de Londra merkezli olarak Filistin bayrağına uyguladığı sansür göze çarpıyor. Bangladeş’te yaşanan olayları konu alan bir haberde, Filistin bayrağının fotosundan silindiği göze çarpan bir detay oldu. Haberin başlığı “Bangladeş bir otokratı devirdi, şimdi işin zor kısmı başlıyor” şeklindeydi ve orijinal görselde Filistin bayrağı bulunmasına rağmen paylaşılan fotoğrafta bayrağın silindiği fark edildi. Bu durum sosyal medyada paylaşıldığında dünya genelinden kullanıcılar tarafından büyük tepki aldı.

İnsan hakları ihlallerine karşı duruş sergilemek ve haksızlıklara karşı sesini yükseltmek için medyanın tarafsız ve objektif bir şekilde haber yapması beklenir. Ancak The Economist gazetesinin Filistin bayrağına uyguladığı sansür, bu beklentilere karşı bir tepki oluşturdu. Filistin ve İsrail arasındaki çatışmalarda masum insanların hayatını kaybetmesi ve yıkımın boyutları dünya genelinde endişeyle takip ediliyor. Bu tür olaylarda medyanın tarafsız bir şekilde habercilik yapması, gerçekleri gözler önüne sermesi ve sansür uygulamaktan kaçınması önem arz etmektedir. The Economist gazetesinin sansür uygulaması, eleştiri ve tepkilere yol açmış ve medya özgürlüğü konusunda da düşündürücü bir durumu gündeme getirmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
The Economist Gazetesi Filistin Bayrağını Sansürledi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!