G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

TFF’den Sert Uyarı: Kulüplerin Açıklamaları Türk Futboluna Zarar Veriyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) son zamanlarda spor kulüplerinin yöneticilerinin yaptığı açıklamaların Türk futboluna zarar verdiğini belirterek sağduyu çağrısı yaptı. TFF, açıklamalarında kulüplerin adalet yerine ayrıcalık istediklerini vurgulayarak seviyesiz ve tutarsız açıklamalara karşı disiplin talimatları çerçevesinde cezai yaptırımlara devam edeceklerini belirtti. TFF göreve geldikleri günden beri futbolda sağduyu, iş birliği ve diyalog ortamını güçlendirmek için çaba sarf ettiklerini ve kulüplerden destek aldıklarını ifade etti. Ancak son dönemde spor kulüpleri yöneticilerinin yaptığı açıklamaların Türk futboluna zarar verdiğini üzülerek gördüklerini belirtti.

TFF, futbolda sportmenliğin, saygının ve fair play ruhunun önemine dikkat çekerek, rekabetin sportmenlik içinde sürmesi gerektiğini vurguladı. Kültür ve kimliklerine sahip çıkan bu güzide spor kulüplerinin günümüzde yapılan açıklamalarla asırlık değerlerine zarar verdiğini belirtti. Futbolun ayrıştırıcı değil birleştirici olması gerektiğini ve farklı görüşlere sahip insanları bir araya getirdiğini ifade etti. Taraflı hakaretlerin ve seviyesiz açıklamaların futbolun değerini düşürdüğünü ve spor kültürünü olumsuz etkilediğini belirtti. Futbolu seven ve birlikte olan Türk toplumunun huzursuz edilmesinin kimseye fayda sağlamayacağını vurguladı.

TFF, futbolun tüm paydaşlarını sağduyulu ve itidalli olmaya davet ederek adalet yerine ayrıcalık isteyen seviyesiz açıklamalara karşı disiplin talimatlarıyla cezai yaptırımların uygulanacağını belirtti. Kurum olarak hukuk çerçevesinde hareket edeceklerini ve hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini ifade etti. Son olarak, ülke futbolunun değerini korumak adına yapılan açıklamaların sonuçlarıyla yine kulüplerin karşılaşacağını belirtti. Kamuoyuna duyuru yapılarak sağduyu olunması ve sportmenliğin ön planda tutulması vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TFF’den Sert Uyarı: Kulüplerin Açıklamaları Türk Futboluna Zarar Veriyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!