G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,67
GR. ALTIN2.834,52
BTC2.142.518,19

TFF Başkanı Büyükekşi: “Futbol Sektöründe Uyuşmazlıklar Artıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) tarafından düzenlenen “Profesyonel Futbolcu Sözleşmelerinde Güncel Uyuşmazlıklar” konulu sempozyum, İstanbul’da gerçekleştirildi. TFF’nin Riva’daki tesislerinde yapılan etkinliğe TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Başkanı Frans De Weger, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Üyesi ve CAS Hakemi Dr. Despina Mavromati, FIFPRO Baş Hukuk Müşaviri ve FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu üyesi Roy Vermeer ve Uluslararası Spor Avukatı Marcos Motta katıldı.

Mehmet Büyükekşi’nin açıklamalarına göre, futbolun gelişmesiyle kulüp-futbolcu uyuşmazlıkları artmış durumda ve UÇK üyelerinin seçiminde önemli kriterler belirlenmiş. UÇK Başkanı Dr. Hakan Öncel ise profesyonel futbolun karmaşık yapısına dikkat çekerek, uyuşmazlıkların çözümünde TFF talimatları ile FIFA düzenlemelerinin uyumunun önemli olduğunu vurguladı.

FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Başkanı Frans De Weger, sözleşmelerin feshinin önemine dikkat çekerek, bu konuda yazdıkları kitabın çalışmalarına değindi. UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Üyesi ve CAS Hakemi Dr. Despina Mavromati, İsviçre hukukundaki sözleşme feshi konularını ele aldı. FIFPRO Baş Hukuk Müşaviri ve FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu üyesi Roy Vermeer, Türk kulüpleriyle yürütülen çalışmalardan bahsederek, oyuncu koruma fonlarına yapılan başvurular hakkında bilgi verdi.

Son olarak söz alan Uluslararası Spor Avukatı Marcos Motta, sözleşmelerin feshi konusunu ele alarak futbolda yaşanan değişikliklere ve örnek vakalara değindi. Konuşmaların ardından plaket takdimi ve fotoğraf çekimi gerçekleşti. Bu önemli etkinliğin haber kaynağı Anadolu Ajansı (AA) tarafından duyuruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TFF Başkanı Büyükekşi: “Futbol Sektöründe Uyuşmazlıklar Artıyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!