G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

Terör Örgütü Üyesi Paris’ten İstanbul’a Getirildi, Gözaltına Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü üyesi olmak suçundan ceza alan bir kişinin, ismi açıklanmayan Serhat G’nin İstanbul’a uçakla geleceğini tespit etti. Serhat G’nin 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığı bilgisi üzerine güvenlik güçleri harekete geçti ve İstanbul Havalimanı’na inen uçağından indiği anda gözaltına aldı. Serhat G, PKK/KCK terör örgütüne ait olduğu iddia edilen “Paris kuzey gençlik kolu sorumlusu” olarak biliniyordu ve İnterpol Daire Başkanlığı tarafından uluslararası alanda aranıyordu.

Paris Ceza Mahkemesi, Serhat G’ye “terörizmi finanse etmek” suçundan 2 yıl 10 ay denetimli serbestlikle beraber toplam 4 yıl hapis cezası verdi. Ayrıca, Serhat G’nin 5 yıl boyunca silah taşıması veya bulundurması yasaklandı. Terör örgütünün kırsal alanına 2014 yılında katıldığı belirlenen Serhat G’nin, Fransa’da da benzer suçlardan yargılandığı biliniyordu.

Başta Türkiye olmak üzere uluslararası platformlarda terörle mücadelede kararlı bir şekilde hareket eden emniyet güçleri, Serhat G gibi terör örgütleriyle bağlantılı kişilerin ülkeye giriş çıkışlarını yakından takip ediyor. Terör örgütlerinin finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlar sonucunda yargı karşısına çıkarılan kişilerin, aldıkları cezalarla hukuki yaptırımlarla karşı karşıya kalmaları sağlanıyor.

Serhat G’nin sınır dışı edilebilmesi için gerekli prosedürler başlatıldı ve gerekli işlemler tamamlandıktan sonra ülkesine iade edilmesi planlanıyor. Terörle mücadele kapsamında yürütülen bu operasyonlarla ülkenin terör örgütleriyle mücadelede kararlı bir duruş sergilediği vurgulandı. Emniyet güçleri, terör örgütlerinin finansal kaynaklarına ulaşmalarını engellemek ve ülkenin güvenliğini sağlamak adına çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Terör Örgütü Üyesi Paris’ten İstanbul’a Getirildi, Gözaltına Alındı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!