G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,87
CNY4,88
GBP45,41
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,67
GR. ALTIN2.919,50
BTC2.105.965,94

Terör örgütü PKK, Türk Ordusu’nun Kuzey Irak’taki operasyonlarında FPV dronları daha fazla kullanmaya başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Ordusu’nun Kuzey Irak’a artan askeri operasyonları sonucunda terör örgütü PKK, FPV dronların kullanımını arttırdı. Temmuz ayı boyunca gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde birçok terörist etkisiz hale getirilirken, silah ve mühimmat ele geçirildi. Ayrıca, Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde düzenlenen hava harekatında 37 terör hedefi imha edildi.

PKK’lı teröristlerin kaçacak yerleri kalmadığında Irak’ın kuzeyinde gizlenmek için köyleri ateşe verdikleri ve mühimmat depolarını havaya uçurdukları belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sahadaki baskın rolü, PKK’nın stratejisinde değişikliğe neden oldu ve teröristlerin birinci şahıs görüşlü dronları daha sık kullanmasına sebep oldu. Türk askeri kaynakları, PKK’nın Türk Ordusu’na karşı düzenlediği FPV drone saldırılarının küçük çaplı maddi hasara yol açtığını ifade etti.

Ortaya çıkan bilgilere göre, PKK Kuzey Irak’ta FPV drone üretim atölyeleri kurdu ve uluslararası bağlantılarını kullanarak finansman sağlıyor. PKK, Ukrayna, Avrupa, Gürcistan ve İran üzerinden malzeme tedarik zinciri oluştururken, Çin ve İran’dan teknoloji alıyor. Ayrıca terör örgütünün İran’dan yazılım desteği aldığı iddia edildi.

Irak’taki bir kaynağa göre PKK, Çin ve diğer ülkelerden satın aldıkları insansız hava araçlarını geliştirmeye çalışıyor ve kendi drone gövdelerini üretmeyi planlıyor. Bunun üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri, sahadaki tehditlere karşı önlemler almaya devam ediyor. 4 Temmuz tarihinde, Irak’taki bir üste konuşlandırılan KORKUT sisteminin videosu paylaşılırken, bu yeni tehditlere karşı alınan önlemler vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Terör örgütü PKK, Türk Ordusu’nun Kuzey Irak’taki operasyonlarında FPV dronları daha fazla kullanmaya başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!