G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

TCMB’den Sıkılaşma Adımları: Kredi Sınırları Düşüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ek sıkılaştırma önlemleri hakkında duyuru yaptı. Bu duyuruya göre, menkul kıymet tesisine dayalı kredi büyümesinde TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye indirilirken, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan sınır yüzde 2’ye, taşıt kredilerinde ise yüzde 2’lik sınır korunmaya devam edecek.

Ayrıca, duyuruda kredi büyüme sınırlarının etkinliğini artırmak için kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık uygulamasının devam ettiği ve bunun yanı sıra parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

TCMB Para Politikası Kurulu’nun 22 Şubat’ta gerçekleşen toplantısının özetinde, “Parasal politika duruşunda, enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma olması halinde sıkılaştırma yapılacağı” vurgulandı. Ayrıca, kredi büyümesi ve mevduat faizinde beklenmeyen gelişmeler olduğu takdirde parasal aktarım mekanizmasının destekleneceği ifade edildi.

TCMB’nin aldığı kararlar kapsamında, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi sınırları düşürülürken, bu önlemlerin etkinliğini artırmak için kredi büyümesine zorunlu karşılık uygulaması devam edecek ve parasal aktarım mekanizması güçlendirilecek.

TCMB’nin aldığı önlemlerin amacı, enflasyonun kontrol altına alınması ve ekonomik istikrarın sağlanmasıdır. Bu nedenle, parasal politika duruşunun gerektiğinde sıkılaştırılacağı ve parasal aktarım mekanizmasının destekleneceği vurgulanmıştır.

Sonuç olarak, TCMB’nin ek sıkılaştırma önlemleriyle ilgili duyuruda, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi sınırlarının düşürüldüğü ve ek önlemlerle parasal aktarım mekanizmasının güçlendirileceği belirtilmiştir. Bu adımların enflasyonla mücadelede etkili olması ve ekonomik istikrarın korunması hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TCMB’den Sıkılaşma Adımları: Kredi Sınırları Düşüyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!