G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

TCDD ve Aselsan İmzaladığı 1.69 Milyar Lira Bedelli Sözleşmeyle Demiryolu Araç Üstü Sinyalizasyon Sistemleri Geliştirecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demiryolu Araç Üstü Sinyalizasyon Sistemleri projesi kapsamında TCDD ile Aselsan arasında 1.69 milyar lira değerinde bir sözleşme imzalandı. Bu kapsamda Aselsan, 99 adet dizel-elektrikli ana hat lokomotifi için araç üstü sinyalizasyon ekipmanının geliştirilmesi, imalatı ve montajını üstlenecek.

Sözleşme süresi 57 ay olarak belirlendi ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, sinyalizasyon sisteminin sürdürülebilir olması ve yaygınlaşabilmesi için milli ve yerli çalışmaların başlatıldığını vurguladı. Aselsan’ın, metro sinyalizasyon sistemi geliştirmeden sonra lokomotif ve trenler için de yerli bir sinyalizasyon sistemi geliştireceğini belirtti. Sözleşme kapsamında, 2026 yılında 17 lokomotife, 2027 yılında 48 lokomotife ve 2028 yılında ise 34 lokomotife araç üstü sinyalizasyon ekipmanının yerleştirileceği de ifade edildi.

Geliştirilecek olan sistemin Avrupa Demiryolu Ajansı (ERA) sistemiyle uyumlu olacağını belirten Uraloğlu, bu sistemin Avrupa’da ana hatlarda kullanılabilecek, ortak bir tren yönetim ve kontrol platformu oluşturarak uluslararası tren işletmeciliği, otomatik tren koruması, merkezi trafik kontrolü ve yüksek hızlarda emniyetli tren sürüşü sağlayacağını dile getirdi. Bu sayede sistemin Avrupa standartlarına uygun üretileceği vurgulandı. Bu projeyle Türkiye’nin demiryolu ulaşımında yerli ve milli ürünlerin kullanımı ve üretimi artırılacak ve uluslararası standartlara uygun olarak ilerlemesi sağlanacaktır. Bu sözleşme ile Türkiye’nin demiryolu sektöründe milli ve milli üretim ürünlerin kullanımı adına önemli bir adım atılmış olacaktır. Bu gelişmelerin, demiryolu sektöründe Türkiye’nin uluslararası platformda daha da öne çıkmasını sağlayacağı düşünülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TCDD ve Aselsan İmzaladığı 1.69 Milyar Lira Bedelli Sözleşmeyle Demiryolu Araç Üstü Sinyalizasyon Sistemleri Geliştirecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!