G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

TBMM’de İliç Madeni Kazasını Araştıran Komisyon Kuruldu: Gece Kulübü ve Teleferik Faciası İçin de Komisyon Müjdesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçinin toprak altında kaldığı kaza, TBMM’de gündem oluşturdu. AK Parti’nin teklifiyle İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu kuruldu. Komisyonda 10 AK Partili, 5 CHP’li, 2 DEM Partili, 2 MHP’li, 2 İYİ Partili ve 1 Saadet Partili üye yer aldı. TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, soruşturmanın titizlikle yürütüleceğini belirtti.

Masquerade Gece Kulübü yangını ve Antalya’daki teleferik kazasında yaşanan benzer ihmaller ve usulsüzlükler de gündemde yer aldı. İstanbul Gayrettepe’deki yangında 29 kişi hayatını kaybetmiş, tadilatların kaçak olduğu ve itfaiye raporunun 2006 yılında alındığı ortaya çıkmıştı. Beşiktaş Belediyesi, 2018’de itfaiye raporu almadığı halde mekan ruhsatını yenilemişti. Bu olaylar uzun süre tartışmalara sebep olmuştu.

Benzer şekilde Antalya’da yaşanan teleferik kazasında da benzer ihmal durumu vardı. Bayram tatilinde 1 kişinin ölümüne ve 17 kişinin yaralanmasına neden olan kaza ile ilgili bilirkişi raporu, makaraların değiştirilmediği ve vidaların kontrol edilmediğini gösterdi. Bu ihmal zincirleri de kamuoyunda ciddi tartışmalara neden oldu.

Gece kulübü yangınları ve teleferik kazası olaylarındaki ihmallerin TBMM’de de değerlendirilmesi ve yeni bir komisyon kurulup kurulmayacağı ise merak konusu oldu. Bu tür faciaların yaşanmasının ardından alınacak tedbirlerin ve sorumluların belirlenmesinin önemli olduğu vurgulandı. Facia yaşanan yerlerdeki güvenlik tedbirlerinin ve denetimlerin artırılması da beklenen sonuçlar arasında yer aldı. Uzmanların yapacakları incelemeler sonucunda alınacak önlemlerin, benzer olayların önüne geçilmesinde etkili olması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’de İliç Madeni Kazasını Araştıran Komisyon Kuruldu: Gece Kulübü ve Teleferik Faciası İçin de Komisyon Müjdesi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!