G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.869,54
BTC2.178.770,94

TBMM’de Bu Hafta Neler Olacak? Öğretmenlik Mesleği Kanunu ve Diğer Önemli Gelişmeler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM’de bu hafta, Genel Kurul ve komisyon çalışmaları salı günü başlayacak. Geçen hafta Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edilen Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi Genel Kurul’da görüşülecek. Genel Kurul, 39 maddeden oluşan kanun teklifi görüşmelerine salı günü başlayacak. Ayrıca, ‘Srebrenitsa Soykırımı’nı Anma Günü’ kapsamında perşembe günü genel görüşme yapılacak.

Komisyon gündemlerine bakıldığında ise, AK Parti grubu tarafından Meclis Başkanlığı’na sunulan tasarruf tedbirlerine ilişkin kanun teklifi çarşamba günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, ‘9’uncu Yargı Paketi’ olarak anılan kanun teklifi ise perşembe günü Adalet Komisyonu’nda görüşülecek. Salı günü Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasını araştırma komisyonu toplanacak. Çarşamba günü ise Dilekçe Komisyonu, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında akran zorbalığının araştırılması ve alınabilecek önlemlerin belirlenmesi gündemiyle toplanacak. AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay başkanlığında çarşamba günü toplanacak Dışişleri Komisyonu ise uluslararası anlaşmalara yönelik 12 kanun teklifini görüşecek.

Genel Kurul ve komisyon çalışmalarının yanı sıra, salı ve çarşamba günleri Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Partilerin grup başkan vekilleri gündemdeki konulara ilişkin basın toplantıları düzenleyecek. Bu hafta içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yoğun bir gündem, görüşmeler ve toplantılar gerçekleşecek. Konuların detaylı şekilde ele alınması ve görüşülmesi beklenirken, milletvekillerinin ve komisyon üyelerinin yoğun bir çalışma temposu içerisinde olacağı tahmin ediliyor. Meclis’in önümüzdeki günlerde alacağı kararlar ve yapacağı çalışmalar yakından takip edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’de Bu Hafta Neler Olacak? Öğretmenlik Mesleği Kanunu ve Diğer Önemli Gelişmeler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!