G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.134.849,19

TBMM Komisyon Üyeleri Huawei AR-GE Tesislerinde İncelemelerde Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, dünyaca ünlü teknoloji şirketi Huawei’nin Çin’deki AR-GE ve üretim tesislerinde şirketin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi. Shenzhen ve Dongguan kentlerindeki resmi temaslarda Komisyon Başkanı Mustafa Varank, Başkanvekili Şahin Tin, Komisyon Sözcüsü Cevahir Uzkurt ve diğer üyeler hazır bulundu.

Gezide terörist başı Abdullah Öcalan’ın yeğeni olan DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın bulunması da dikkat çekti. Varank, görüşmelerde Çin ile gelecekte yapılacak işbirliği fırsatlarını ele aldıklarını belirterek, “Dünyada devam eden üretim teknolojileri ve sanayi alanındaki yarışta ülkelerin konumlarını, pozisyonlarını ve kapasitelerini görmek için bu organizasyonu gerçekleştik” dedi.

Varank, Shenzhen’in teknoloji ve üretim alanında dünyanın önde gelen şehirlerinden biri olduğunu vurguladı. “Bu bölgeye Çin’in Silikon Vadisi deniyor. Burası, sanayi üretimi ve teknoloji geliştirme açısından dünyanın en önemli yerlerinden bir tanesi. Burada farklı şirketleri ve farklı alanlarda çalışan firmaları ziyaret ettik. Aynı zamanda Shenzhen bölgesi yönetimiyle de iletişimde bulunduk. Onlar da Türkiye ile işbirliğini geliştirmek için ülkemize bir ziyaret gerçekleştirecekler” diye konuştu.

Varank, Huawei’nin Çin’deki AR-GE ve üretim tesislerini ziyaretlerinde otonom sürüş, elektrikli araçlar, yenilenebilir enerji ve depolama teknolojileri hakkında bilgi edinildiğini belirterek, “Heyetimiz resmi temaslarda Türkiye ile Çin arasında doğrudan yatırım fırsatlarını ele alırken, teknoloji geliştirme ve transferi konularında da görüş alışverişinde bulundu” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Komisyon Üyeleri Huawei AR-GE Tesislerinde İncelemelerde Bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!