G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.864.732,63

TBMM Genel Kurulu’nda DEM Parti’nin ‘6- 8 Ekim Kobani Olaylarının Tüm Yönleriyle Araştırılması’ önergesi tartışma yarattı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı ve Parti gruplarının önergeleri görüşüldü. DEM Parti’nin ‘6- 8 Ekim Kobani Olaylarının Tüm Yönleriyle Araştırılması’ başlıklı önergesi tartışma yarattı. DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş olayların gerekçesini açıklarken, Saadet Partisi Grubu adına Grup Başkanvekili Bülent Kaya, olayları siyasi kumpas olarak değerlendirdi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, olayları eleştirerek Meclis’te çözüm bulunmasını önerdi. Bu açıklamalara DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, tepki göstererek hakaret diline karşı olduklarını belirtti. Tartışmalar devam ederken AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, şiddet çağrısının demokrasilerde yeri olmadığını vurguladı ve olayları terör kalkışması olarak değerlendirdi.

Tartışmalar sertleşirken, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, DEM Parti’yi terör örgütü PKK’ya destek vermekle suçladı. Bu sırada DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, AK Parti’yi olaylara neden olan iktidar olarak gösterdi ve yalanlarla siyaset yürütülmemesi gerektiğini savundu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, olaylarda Tayyip Erdoğan’ın rolünü vurgulayarak Kobani’nin kurtuluşunda önemli bir etkisi olduğunu belirtti. CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre ise iddianamede yer alan isimlerin tutarlılık açısından sorgulanması gerektiğini dile getirdi.

Son olarak, AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, terörle mücadelenin devam edeceğini vurgulayarak Türkiye’nin huzurunu bozacak faaliyetlere müsaade edilmeyeceğini belirtti. Tartışmalar devam ederken, olayların kışkırtıcılarının hukuk önünde hesap vereceği vurgulandı ve bu tür terör eylemlerine asla izin verilmeyeceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Genel Kurulu’nda DEM Parti’nin ‘6- 8 Ekim Kobani Olaylarının Tüm Yönleriyle Araştırılması’ önergesi tartışma yarattı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!