G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

TBMM, Fahiş Fiyat ve Stokçuluğa Yeni Cezaları Görüşecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) önemli bir düzenleme gündeme alınacak. Fahiş fiyat artışı ve stokçulukla mücadeleyi hedefleyen yeni düzenleme, TBMM Genel Kurulu’nda ele alınacak. Düzenleme kapsamında, fahiş fiyat artışı cezasının 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk cezasının ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya yükseltilmesi planlanmaktadır.

TBMM Genel Kurulu’nun gündeminde, fahiş fiyatlarla mücadeleyi hedefleyen teklif bulunmaktadır. 23 maddeden oluşan düzenleme ile fahiş fiyat artışı cezalarının 1 milyon liraya, stokçuluk cezalarının ise 12 milyon liraya yükseleceği öngörülmektedir. Ayrıca, en az 3 kez stokçuluk yapanlara 6 gün iş yeri kapatma cezası verilebilecektir.

Düzenleme ile kapalı pazar yerlerinde tezgah kiralamalarının aracılar aracılığıyla yapılması yasaklanacak ve tezgahlar doğrudan pazarcılara tahsis edilecektir. Bu adımın amacı, stokçuluk ve fahiş fiyat artışlarını engellemek ve halkın daha sağlıklı ve uygun fiyatlarla ürünlere erişimini sağlamaktır. Kanun teklifinin, önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenmektedir.

Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın kurulmasını öngören kanun teklifi ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alınmaya başlanacak. Ayrıca, Meclis bünyesinde grupları bulunan siyasi partilerin Salı ve Çarşamba günleri grup toplantıları yapması hedeflenmektedir. Bu toplantılar, Meclis içindeki siyasi tartışmaların ve paylaşımların daha aktif bir şekilde gerçekleştirilmesini mümkün kılacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM, Fahiş Fiyat ve Stokçuluğa Yeni Cezaları Görüşecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!