G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,83
GR. ALTIN2.873,31
BTC2.143.304,83

TBMM Başkanı Kurtulmuş: “TBMM’de İlk 4 Madde Tartışması Zaman Kaybı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Habertürk’teki programında yeni anayasa çalışmaları ve ilk 4 madde tartışmalarına değindi. Kurtulmuş, Türkiye’nin dört bir yanındaki siyasi partilerin yeni anayasa ya da köklü anayasa değişiklikleri konusunda fikirlerini paylaştıklarını belirtti. Meclis’te bulunan partilerin neredeyse tamamının yeni anayasa ya da köklü değişiklik tekliflerine destek verdiğini söyleyen Kurtulmuş, birinci turda sadece Demokrat Parti’nin dışında hiçbir partinin böyle bir girişimi reddetmediğini dile getirdi.

Numan Kurtulmuş, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi temsilcileriyle gayriresmi bir yemekte bir araya geldiklerini ve her bir partiye “Anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmeyi düşünüyor musunuz?” sorusunu yönelttiğini ve alınan yanıtların tamamının “Hayır” olduğunu açıkladı. Kurtulmuş, Meclis’te bulunan partilerin genel olarak ilk 4 maddeyle ilgili değişiklik taleplerinin olmadığını vurgulayarak, bu konuda zaman kaybı olacağını ve lüzumsuz tartışmalara yol açabileceğini belirtti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarının hız kazanması ve tüm toplum kesimlerine yayılmasını hedeflediklerini ifade etti. Gelecek yıl ekim ayında TBMM’de resmi olarak anayasa değişikliklerinin görüşülmeye başlanacağını belirten Kurtulmuş, bu sürecin siyasi partilerin yanı sıra tüm toplum kesimlerinin de katılımını sağlayacaklarını söyledi. Kurtulmuş, Türkiye’nin anayasa değişiklikleri konusunda açık ve şeffaf bir süreç yürüteceğini ve Meclis’in öncülüğünde bu sürecin ilerleyeceğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Kurtulmuş: “TBMM’de İlk 4 Madde Tartışması Zaman Kaybı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!