G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,23
CNY4,86
GBP45,70
EURO/USD1,12
BIST10.034,88
Petrol74,03
GR. ALTIN2.917,18
BTC2.176.852,26

TBB’den Belediyelere 24 Maddelik Çözüm Önerisi: Borçlarını Arazi ile Kapatsın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), belediyelerin borç tahsilatı ve haciz işlemlerine başlaması üzerine harekete geçti. TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu adına TBB Genel Sekreteri Suat Yıldız’ın imzasıyla ilgili bakanlıklara gönderilen resmi yazıda, alacaklı kurumların tahsilatını hızlandıracak, yerel hizmetlerin aksatılmadan yerini getirilmesini sağlayacak 24 maddelik bir öneri paketi sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’li belediyelere rest çekerek “Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır.” demişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu belirtmişti. Belediyelerin borçlarını ödeyememesi durumunda haciz yoluna gidileceği öğrenilirken isteyen belediyelerin borcunu arazi ile kapatabileceği ifade edilmişti. Türkiye Belediyeler Birliği’nden ise belediye borçlarıyla ilgili 24 maddelik çözüm önerisi geldi.

TBB tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderilen resmi yazıda, belediye ve bağlı kuruluşlarının kamu borçlarının nasıl ödeneceğinin düzenlendiği hatırlatıldı. 5779 sayılı Kanun’da yer alan hükümler ele alınarak alacaklı idarelerin talebi üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı veya İller Bankası tarafından kesilerek ödeneceği belirtildi.

TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu adına TBB Genel Sekreteri Suat Yıldız’ın imzasıyla ilgili bakanlıklara gönderilen resmi yazıda, 5393 sayılı belediye kanunun hükümleri hatırlatıldı ve belediyelerin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde ettiği gelirlerin haczedilemeyeceği vurgulandı. Ayrıca, belediyelere ödeme kolaylığı ve mahalli hizmetlerin kesintisiz olarak sağlanmasının önemi üzerinde duruldu.

TBB, belediyelerin borçlarının ödenmemesi durumunda yerel hizmetlerin aksatılacağını belirterek, bu durumun belediyeler arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyeceğini ifade etti. Yapılacak yeni düzenlemelerle alacaklı kurumların tahsilatının hızlanacağı ve yerel hizmetlerin aksatılmadan yerine getirilmesinin sağlanacağı belirtildi. TBB’nin önerisi doğrultusunda belediyelerin borçlarının yapılandırılması ve ödeme kolaylıkları sağlanması talep edildi.

TBB’nin 24 maddelik öneri paketinde, belediyelerin hizmet üretmeleri için takiplerin engellenmesi, borçların uzlaşma kültürü içinde ödenmesine imkan sağlanması, belediyelere teşviklerin sunulması gibi konular yer aldı. Ayrıca, vergi ve harç tarifelerinin belirlenmesi, emlak vergisi düzenlemeleri, müze giriş ücretlerine ilişkin düzenlemeler, elektrik giderleri ve diğer gelirlerin belediyelere kolaylıklar getirilmesi gibi öneriler de sunuldu.

TBB, belediyelerin borçlarıyla ilgili yapılacak düzenlemelerin belediyelerin mali dengesini sağlamak ve yerel hizmetlerin aksamadan devam etmesini sağlamak amacıyla önemli olduğunu vurguladı.Öneri paketi doğrultusunda yapılan düzenlemelerin belediyelerin mali sorunlarını çözeceği ve yerel hizmetlerinde devamını sağlayacağı bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBB’den Belediyelere 24 Maddelik Çözüm Önerisi: Borçlarını Arazi ile Kapatsın!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!