G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.244.472,93

Tayvan’daki 7,4 Büyüklüğündeki Depremde Tünelde Kalmaktan Son Anda Kurtulan Sürücü’nün İnanılmaz Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tayvan’ın doğu kıyısındaki Hualien kentinde 3 Nisan’da 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) tarafından verilen bilgilere göre, depremin merkez üssü Hualien kentinin 18 kilometre güneyindeydi. Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA) ise depremin büyüklüğünü 7,2 olarak duyururken bu depremin son 25 yılda Tayvan’ı vuran en güçlü deprem olduğunu açıkladı. Deprem sonucunda resmi rakamlara göre şu ana kadar 13 kişi hayatını kaybederken 6 kişiden hala haber alınamamaktadır.

Deprem sırasında yolda seyir halinde olan bir sürücünün aracıyla tünelde mahsur kalmadan önce erken uyarı sisteminin alarmını aldığına dair çarpıcı görüntüler paylaşıldı. Sürücü, dağ yolunda seyir halindeyken deprem uyarısı üzerine tünele sığındı ve bu sayede kopan kaya parçalarının altında kalmaktan kurtuldu. Tünel sayesinde aracı korunaklı bir şekilde dağdaki heyelanın altında kaldı. Bu anlar dehşet verici olsa da sürücü önlem alarak büyük bir felaketten kurtulmayı başardı. Görüntüler, sosyal medyada paylaşılıp dünya genelinde gündem oldu.

Tayvan tarihinde 21 Eylül 1999’da Taipei’nin 150 kilometre güneyindeki Jiji bölgesinde yaşanan 7,7 büyüklüğündeki deprem, 99 Jiji depremi olarak tarihe geçmiştir. Bu depremde yaklaşık 2 bin 400 kişi hayatını kaybetmiş, 100 binden fazla kişi yaralanmış ve binlerce bina yıkılmıştı. Tayvan, son yıllarda sıklıkla depremlerle karşı karşıya kalan bir bölge olmuştur ve hükümet deprem yaşanabilecek bölgelerde erken uyarı sistemleri ve acil durum planları geliştirmiştir.

Bu son deprem, Tayvan’ın deprem riskine karşı ne kadar hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir. Hem vatandaşlar hem de devlet yetkilileri deprem riskine karşı dikkatli ve hazırlıklı olmalıdır. Geçmişte yaşanan felaketler göz önünde bulundurularak alınacak önlemlerle, gelecekteki deprem etkileri minimize edilebilir ve can kaybı oranları düşürülebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tayvan’daki 7,4 Büyüklüğündeki Depremde Tünelde Kalmaktan Son Anda Kurtulan Sürücü’nün İnanılmaz Hikayesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!