G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,85
CNY4,88
GBP45,43
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,68
GR. ALTIN2.924,70
BTC2.079.425,42

Tatar Mezrasında Koyunlar Kayalıklardan Atladı: 43 Koyun Telef oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Tatar mezrasında yaşanan trajik bir olayda, hayvancılıkla geçimini sağlayan Ahmet Yıldırım’ın koyun sürüsü büyük bir faciaya sahne oldu. Ahmet Yıldırım, koyun sürüsünü otlatmaya çıktığında bir koyunun yaklaşık 20 metre yükseklikteki kayalıktan atlayışıyla başlayan olay, diğer koyunların da peş peşe atlayarak 43 koyunun telef olmasına neden oldu.

Durumu fark eden Ahmet Yıldırım, sürüdeki diğer koyunların atlamaması için müdahale etse de maalesef, kayalıklardan atlayan koyunlar kurtarılamadı. Çemişgezek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimler, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Ahmet Yıldırım, olayın ardından yaptığı açıklamada, “Küçükbaş hayvancılıkla uğraşan bir üretici olarak, koyunlarımın kayalardan atlaması sonucu 43 hayvanımızın telef olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Hayvanlar gece otlarken kayadan ürkmüş olacaklar ki biri atladı ve diğerleri de psikolojik bir etkileşimle ardı sıra atlamış. Bu tür olaylarla karşılaşmak çok zor, mağduriyetimiz büyük ancak can sağlık olduğu için şükrediyoruz” dedi.

Veteriner Hekim Bekir Batur, olay yerinde yaptığı değerlendirmede, “Çemişgezek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli olarak, hayvanları kayadan atladığı ihbarı üzerine ekiplerimizle olay yerine ivedilikle intikal ettik. Üzücü ve elim bir olayla karşı karşıya olduğumuzu görmek bizi derinden üzüyor. Üreticimizin mağduriyet yaşamaması için gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Bakanlık personeli ve TARSİM eksperleri de gerekli incelemelerde bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tatar Mezrasında Koyunlar Kayalıklardan Atladı: 43 Koyun Telef oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!