G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.745,68

Tarihi Anlaşmalar İmzalandı! Erdoğan ve Kuveyt Emiri Devlet Nişanı Töreninde Buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti ve gerçekleştirdikleri görüşmeler sonucunda Devlet Nişanı Tevcih ve Anlaşmaları İmza Törenine katıldı. Tören, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Es Sabah’a devlet nişanı takdim edildi. Ardından, iki ülke arasında çeşitli alanlarda iş birliklerini içeren anlaşmalar imzalandı.

İmza altına alınan anlaşmalar arasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Kuveyt Yatırım Kurumu arasında yatırım tanıtım faaliyetlerinde işbirliği konusunda mutabakat zaptı, Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü ile Kuveyt Doğrudan Yatırım Teşvik Otoritesi arasında serbest bölgeler alanında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı gibi konular yer aldı.

Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, 16 Aralık 2023 tarihinde göreve başlamıştı ve Türkiye’yi ziyaret ederek Arap dünyası dışında ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi. Bu ziyaret aynı zamanda Türkiye’ye yapılan emir düzeyindeki ilk ziyaret olma özelliği taşıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri Es Sabah’ı, Esenboğa Havalimanı’nda resmi törenle karşıladı.

Törenin ardından, iki ülke arasında çeşitli alanlarda iş birliklerini içeren anlaşmalar imzalandı. Bunlar arasında Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kuveyt Devleti Konut İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı arasında konut refahı ve altyapısı alanında mutabakat zaptı, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Kuveyt Devleti İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü arasında afet ve acil durum yönetimi alanında mutabakat zaptı gibi anlaşmalar bulunmaktaydı. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayii Başkanlığı ile Kuveyt Devleti Savunma Bakanlığı arasında devletten devlete savunma sanayii tedarik sözleşmelerine ilişkin uygulama protokolü de imzalandı.

Bu anlaşmalarla Türkiye ve Kuveyt arasındaki iş birliği alanları genişlerken, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tarihi Anlaşmalar İmzalandı! Erdoğan ve Kuveyt Emiri Devlet Nişanı Töreninde Buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!