G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.343.824,61

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı: Müfredatta değişiklik yolda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, yeni müfredatın kademeli olarak 4 yılın sonunda tüm sınıflara geçileceğini açıkladı. Müfredatın uluslararası raporlar ve ölçme değerlendirme çalışmalarına dayanarak değişme ihtiyacı doğduğunu belirten Demirli, programların sadeleştirilerek çağdaş ve gelişmiş ülkelerdeki çalışmaların da dikkate alındığını ifade etti. Bu sadeleştirme ile birlikte beceri temelli bir yaklaşıma geçileceğini vurgulayan Demirli, çocukların ihtiyaçlarına ve dünyanın yeni ihtiyaçlarına uygun programların tasarlanacağını belirtti.

Yeni müfredat hazırlanırken 67 bin 284 görüş alındığını ve bu görüşlerin sürekli olarak değerlendirildiğini belirten Demirli, uzmanlar tarafından incelenen dokümanların odak noktalarına göre izlenebilir olduğunu ve bu sürecin dinamik olarak devam edeceğini aktardı. Ayrıca müfredatın getirdiği en önemli yeniliğin öğrencilerin bireysel özelliğini dikkate alan farklılaştırma olduğunu ifade etti.

Yeni müfredat sisteminde özgün ve beceri temelli bir yaklaşıma geçildiğini ifade eden Demirli, öğrencilerin milli ve manevi değerlere sahip erdemli bireyler olarak yetiştirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi. Yeni müfredatın ‘okul temelli’ bir planlama olduğunu vurgulayan Demirli, öğretmenlerin öğrencilerin bireysel özelliklerini daha iyi gözlemleyerek destekleme çalışmaları yapabileceğini belirtti.

Müfredat sisteminde henüz yabancı dil çalışmalarının olmadığını açıklayan Demirli, genel müdürlüklerin bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü ve yakın zamanda bu derslerle ilgili hazırlıkların tamamlanacağını bildirdi. Ayrıca yapay zeka, milli savunma ve spor gibi alanlarda öğrencilerin mevcut programa daha hızlı adapte olabileceğini söyledi.

Demirli, kademeli geçiş sürecinin 4 yıl alacağını ve eğitim sisteminde her sınıfta aynı anda değişimin olmayacağını belirtti. Son olarak integral konusunun müfredattan çıkarılmasına ilişkin eleştirilere de yanıt veren Demirli, bu kararın matematiğin başka konularına hazırlık olarak alınmasının daha uygun olduğunu ve bu konunun lisans seviyesinde işlenmesi gerektiğini açıkladı. Bu kararın çocukların matematik algısını olumlu yönde etkileyeceğini ve yüksek öğretimde bu konuyu daha detaylı öğrenebileceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı: Müfredatta değişiklik yolda!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!