G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.117,74

Taksim’de 1 Mayıs Günü Güvenlik Önlemleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle olası eylemlere karşı alınan güvenlik önlemleri kapsamında Taksim’e çıkan yolların kapatıldığı bildirildi. Taksim Meydanı da bariyerlerle çevrilerek giriş çıkışlara kapatıldı. İstiklal Caddesi’nde sessizlik hakim olurken, Taksim esnafı ise işlerinin başında olduğunu belirtti.

Taksim Meydanı’nda 16 yıldır dönercide çalışan Emre Öztürk, işçi bayramının kendileri için geçerli olmadığını ve çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Öztürk, devletin aldığı karara saygı gösterdiklerini ve işlerinin başında olduklarını belirtti. Yenikapı’dan yürüyerek gelen Öztürk, her türlü olayın ilk olarak Taksim’i etkilediğini ifade etti ve kapanmaların Taksim’de yaşandığını dile getirdi.

Taksim’in 25 yıllık esnafı Fahrettin Çakmak da gıda sektöründe oldukları için çalışmak zorunda olduklarını ve işlerinin düşüşe geçtiğini ancak yine de turistlerin olduğunu belirtti. Çakmak, önlemler alınmasının bazı sıkıntıları beraberinde getirdiğini ve herkesin özgürce bayramını kutlamasını isterken devletin bu tür kararlar almak zorunda kaldığını dile getirdi.

20 yıldır esnaflık yapan Alaattin Yılgın da işlerinin düşmesine rağmen çalışmak zorunda olduklarını ve 1 Mayıs’ta işlerinin başında olduklarını söyledi. Yılgın, meydanın kapatılmış olmasına rağmen turistlere açık olduğunu belirtti ve gerektiğinde önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Genel olarak, Taksim’deki esnafların çoğu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle alınan güvenlik önlemleri doğrultusunda işlerinin düştüğünü fakat yine de çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi. Devletin aldığı kararlara saygı duyduklarını ve önlemlerin bazı sıkıntıları beraberinde getirdiğini belirttiler. Turistlerin meydanda olduğunu ve işlerin devam ettiğini ifade eden esnaflar, herkesin İşçi Bayramı’nı kutladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Taksim’de 1 Mayıs Günü Güvenlik Önlemleri!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!