G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Suriyelilerin Mecburî Uzaklık: 13 Yıl Sonra İlk Sahur

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suriye’nin kuzeyinde Ramazan’ın ilk sahuru gerçekleştirildi. İdlib’in yanı sıra Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerinde yaşayan insanlar, 11 ayın sultanı olan Ramazan’ı karşılamak için hazırlandılar. İdlib, Afrin, Bab, Cerablus, Azez, Çobanbey, Tel Abyad ve Rasulayn gibi birçok bölgede yaşayan yüz binlerce kişi, Ramazan’ın ilk sahurunu çadırlarda, konteyner kentlerde ve briket evlerde yapmak zorunda kaldılar.

Özellikle Halep ilinin Azez ilçesinde, Esad rejimi saldırılarından kaçarak çadırlarda yaşamaya başlayan Muhammet Menfi ve ailesi, Ramazan’ın ilk sahurunu zeytin, zeytinyağı ve çayla karşıladı. Menfi, sahur sonrası yaptığı açıklamada, 13 yıldır Ramazan’ı evinden uzakta geçirdiğini ve bu durumun her yıl daha da zorlaştığını söyledi. Her Ramazan masrafların artması ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle daha da zorlu hale geliyor. Ekmek almakta bile zorlanan Menfi, naylon ve kartonları yakarak ısınmaya çalıştıklarını belirtti.

Menfi ailesi, zorluklara rağmen şükürlerini ifade ederek, “Allah’ın verdiği nimetlere şükürler olsun” dedi. Ancak Menfi, ailesini kaybettiği Esad rejimi saldırıları nedeniyle annesini, babasını ve kardeşlerini özlediğini dile getirerek, onlarla aynı sofrada sahur yapabilme arzusunu dile getirdi. Ancak tüm zorluklara rağmen Ramazan’ın ilk orucuna niyetli olduklarını belirtti.

Suriyeliler, yaşadıkları zorluklara rağmen inançlarını ve dualarını eksik etmeyerek Ramazan’ı en iyi şekilde geçirmeye çalışıyorlar. Özellikle savaş bölgelerindeki insanlar, her yıl yaşanan zorluklara rağmen sabırla ve umutla Ramazan’ı karşılıyorlar. İnsanların dayanışma içinde olduğu, birlik ve beraberlik duygularının daha da ön plana çıktığı bu dönemde, Suriyeliler de zorluklara rağmen birlik ve beraberlik içinde Ramazan’ı yaşamaya çalışıyorlar.

Bu zorlu koşullarda dahi insanların inançlarından ve umutlarından vazgeçmedikleri, Ramazan ayının getirdiği manevi atmosferin herkesi derinden etkilediği görülüyor. Savaşın ve zorlukların arasında bile insanların bir araya gelerek, dualarla ve umutla Ramazan’ı karşılama çabaları, insanlık adına umut verici bir tablo oluşturuyor. Suriyeliler, yaşadıkları zorluklara rağmen dini ve manevi değerlerini koruyarak, birlik ve beraberlik içinde Ramazan’ı geçirmeye çalışıyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suriyelilerin Mecburî Uzaklık: 13 Yıl Sonra İlk Sahur

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!