G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.154.464,62

Suriyeli Göçmenleri Taşıyan Otomobil Kaçtı, Organizatör Tutuklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, düzensiz göçmenlerin yakalanması ve göçmen kaçakçılığı suçu kapsamında organizatörlere yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Ekipler, bir aracı durdurmak isteyen polis memuruna kaçmaya çalışan bir sürücüyü fiziki takip sonucunda durdurmayı başardı.

Suriye vatandaşı olan sürücü Abd E., ‘Göçmen Kaçakçılığı’ suçundan gözaltına alındı. Araçta bulunan 5 Suriyeli göçmenin ise illegal yollardan bir hafta önce ülkeye giriş yaptıkları tespit edildi. Olayın ardından araca el konularak otoparka çekildi. Abd E., emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Göçmenler ise yakalananlar İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. İdari işlemlerin ardından sınır dışı edilecekler. Operasyonun ardından İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçmenlerle mücadelesine devam edeceklerini belirttiler. Bu tür operasyonların artarak devam edeceği ve kaçak göçmenleri ülkeye sokmaya çalışan organizatörlere karşı kararlı bir mücadele yürütüleceği açıklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlardan bu tür illegal faaliyetlere karşı duyarlı olmalarını ve şüpheli durumları yetkililere bildirmelerini istedi. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelede halkın desteğinin önemli olduğu vurgulandı. Olayın detaylarıyla ilgili ise soruşturma devam ediyor. Emniyet güçleri, ülke sınırlarının güvenliği ve kaçakçılıkla mücadelenin sürekliliği adına çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini belirttiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suriyeli Göçmenleri Taşıyan Otomobil Kaçtı, Organizatör Tutuklandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!