G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

Suriye’de Roketli Saldırıların Ardından ABD Güçleri Harekete Geçti: 20 Zırhlı Araçla Asker Taşındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suriye’de meydana gelen roketli saldırıların ardından ABD ordusu 20 zırhlı araçla askeri personel taşıdı. Bu hareketin nedeni, Deyrizor ile Haseke illerindeki gerilimlerdir. Bir ABD konvoyu, Irak ile Suriye arasındaki El-Velid Sınır Kapısı’ndan Haseke’ye doğru hareket etti. Bu konvoyda yer alan 20 Bradley tipi zırhlı araç, asker taşıdı ve Haseke iline bağlı Rumeylan beldesindeki askeri üssüne vardı.

Ayrıca, konvoyun bir kısmı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana gerilimin yaşandığı Fırat Nehri’nin doğu yakasındaki Ömer Petrol Sahası’ndaki üsse sevk edildi. ABD ordusu, daha önce de 5-6 ve 23 Ocak’ta Haseke’de Harab Cir ile Kasrek ve Deyrizor’da Ömer petrol sahasındaki üslerine askeri sevkiyat yapmıştı.

ABD’nin Suriye’deki varlığı Ekim 2019’da Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasıyla harekat bölgesindeki üslerini boşaltırken, petrol sahaları civarında yerleşmeye öncelik vermişti. ABD güçleri, halihazırda Suriye’nin Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde terör örgütü PKK/YPG’nin işgalindeki bölgelerde çok sayıda üs ve askeri noktada varlık gösteriyor. ABD’nin Washington, PKK/YPG’li teröristlerin işgalindeki petrol sahalarında bulunan askeri üs ve noktalarına da sürekli takviye gönderiyor.

Haberin kaynağı, Anadolu Ajansı (AA) olarak belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suriye’de Roketli Saldırıların Ardından ABD Güçleri Harekete Geçti: 20 Zırhlı Araçla Asker Taşındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!