G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.159.775,74

Suriye Sınırında İnsan Kaçakçılığı İddiasıyla Tutuklanan Tuğgeneral Başsavcılık Talimatıyla Gözaltına Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çokay, Ankara’da gözaltına alındıktan sonra emniyetteki işlemlerinin ardından Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine götürüldü ve savcılık ifadesinin ardından tutuklandı. Tuğgeneralin makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığı iddiaları üzerine Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından inceleme başlatılmıştı. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olayın tespit edilerek savcılığa bildirildiğini belirtmişti. İdari ve adli soruşturmanın devam ettiğini açıklayan Aktürk, olaya karışan kişilerin tutuklandığını, sözleşmeli personelin sözleşmelerinin feshedildiğini ve diğer personelin disiplin kuruluna sevk edildiğini bildirmişti.

Olayın detaylarına ilişkin bilgi veren Aktürk, Suriye’de görevli bir Tugay Komutanının makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığının tespit edildiğini söylemişti. Bu durumun ortaya çıkmasıyla birlikte Tuğgeneral Çokay emekliliğe sevk edilmişti. Ayrıca sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmişti. İddiaların ardından harekete geçen yetkililer, olayın üzerine gitmiş ve gerekli adli işlemleri başlatmıştı.

Tuğgeneral Bilal Çokay’ın tutuklanmasıyla birlikte insan kaçakçılığı iddialarıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gerçekleşen operasyonun detayları ise soruşturma sonucunda netlik kazanacak. Olayın yargıya intikal etmesiyle birlikte Tuğgeneralin makam aracıyla yaptığı iddia edilen insan kaçakçılığıyla ilgili daha fazla detay ortaya çıkacak. Suriye sınırında yaşanan bu olay, hem askeri hem de güvenlik açısından hassasiyetle takip ediliyor. Olayın ardından alınan tedbirlerin devam edip etmeyeceği de merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suriye Sınırında İnsan Kaçakçılığı İddiasıyla Tutuklanan Tuğgeneral Başsavcılık Talimatıyla Gözaltına Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!