G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Sudan’da 10 Aydır Süren İç Savaş: En Az 25 Milyon İnsan Açlıkla Mücadele Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sudan, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı tarafından dünyanın en büyük yerinden edilme krizi olarak nitelendirilen, iç savaş nedeniyle yıkıcı bir açlık felaketi ile karşı karşıya kalan toplam 25 milyon insanı barındırmaktadır. WFP, yardım fonunun olmaması nedeniyle bu insanlara ulaşmada zorluk çektiklerini açıklarken, durumun giderek kötüleştiğini belirtmiştir. Özellikle çocuklar ve kadınlar açlık çekmektedirler. Her hafta binlerce aile, yaşadıkları yerlerden edilmek zorunda kalmaktadır ve bu durumun yakında daha da kötüleşmesi beklenmektedir, çünkü yağmur mevsimi yaklaşmaktadır. Sudan’da 5 yaşın altındaki yaklaşık 3,8 milyon çocuğun yetersiz beslendiği belirtilirken, bu durumun Sudan, Güney Sudan ve Çad’da artan gıda ihtiyacı ile birlikte ciddi bir açlık felaketine dönüşebileceği vurgulanmaktadır.

Sudan’daki güncel iç savaş, 2023 yılından bu yana devam etmektedir. Sudan ordusu ve Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki şiddetli çatışmalar, söz konusu krize yol açmış ve ülke genelinde büyük bir yerinden edilme krizine sebep olmuştur. BM’nin verilerine göre, çatışmaların sonucunda 13 binden fazla kişi hayatını kaybederken, 6 milyon kişi ülke içindeki şehirlerde yer değiştirmiş ve 1,7 milyon kişi de komşu ülkelere kaçmıştır.

WFP sözcüsü, Sudan’daki krizin hızla büyüdüğünü ve insanlara ulaşmanın giderek zorlaştığını belirtirken, aynı zamanda başta Çad olmak üzere komşu ülkelerde de benzer bir açlık kriziyle karşı karşıya olunduğuna dikkat çekmiştir. Krizin, kriz üstüne inşa edilen bir duruma dönüştüğü ifade edilmiştir. Yetersiz beslenen çocuklar başta olmak üzere, Sudan’daki ailelere destek verilmesi gerekliliği vurgulanmıştır.

Bu durum, önceden hazırlıklı olunmamış olmasından kaynaklı bir vahim duruma dönüşmüştür. WFP, Çad ve Güney Sudan gibi ülkelerin de kendi açlık krizleriyle uğraşmakta olduğunu belirtmiş ve dolayısıyla Sudan’daki krizin önemli bir uluslararası boyuta ulaştığına dikkat çekmiştir. Sonuçta, Sudan’daki insanlara yardım edilebilmesi ve daha fazla kaybın önüne geçilmesi için uluslararası yardıma ihtiyaç olduğu vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sudan’da 10 Aydır Süren İç Savaş: En Az 25 Milyon İnsan Açlıkla Mücadele Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!