G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,17
CNY4,86
GBP45,89
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,47
GR. ALTIN2.914,88
BTC2.190.069,38

Starbucks CEO’su görevinden ayrıldı: İşte yeni atama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Starbucks’ın CEO’su Laxman Narasimhan, son iki çeyrekte yaşanan gelir düşüşleri nedeniyle görevinden ayrıldı. Starbucks yetkilileri, Narasimhan’ın CEO ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinden ayrıldığını duyurdu. Yerine, şu anda Chipotle’da üst düzey yöneticilik yapan Brian Niccol’un getirildiği açıklandı. Niccol, yeni görevine 9 Eylül’de başlayacak.

Şirketin mali işler direktörü Rachel Ruggeri ise geçici olarak CEO pozisyonunu üstlenecek. Starbucks, son iki çeyrekte gelirlerinin düşmesine neden olan İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle protesto ve boykotlarla karşı karşıya kalmıştı. Kahve zincirinin geliri, ocak-mart döneminde %2 azalırken, küresel satışları %4 oranında düşüş göstermişti. Bu da 2020 yılından bu yana yaşanan ilk gelir düşüşüydü. Nisan-haziran döneminde ise şirketin geliri %0,6 azalmış, küresel satışları ise %3 gerilemişti.

Starbucks, Narasimhan’ın ayrılmasının ardından yeni bir döneme girdiğini belirtti. Brian Niccol’un yönetiminde şirketin tekrar yükselişe geçmesi bekleniyor. Niccol, Chipotle’da yaptığı başarılı çalışmalarla tanınan bir isim ve Starbucks’ın yönetiminde de olumlu değişiklikler yapması bekleniyor. Niccol’un göreve başlamasıyla birlikte şirketin stratejilerinde ve operasyonel faaliyetlerinde değişiklikler olması bekleniyor.

Starbucks, Rachel Ruggeri’nin geçici CEO olarak atanmasıyla şirketin günlük operasyonlarının sorunsuz bir şekilde devam edeceğini belirtti. Ruggeri, şirketin mali işlerindeki deneyimiyle görevinin hakkını vereceği düşünülüyor. Starbucks, Narasimhan döneminde yaşanan gelir düşüşlerinin ardından Niccol ile yeni bir sayfa açmayı hedefliyor.

Niccol’un gelecek dönemde şirketi nasıl ileriye taşıyacağı merakla beklenirken, Starbucks’ın global satış stratejilerinde yapılacak değişikliklerin şirketin yeniden büyümesine katkı sağlaması bekleniyor. Şirketin iç ve dış dinamiklere hızlı bir şekilde adapte olması ve tüketici beklentilerine cevap vermesi gereken dönemde, Niccol’un liderliğiyle Starbucks’ın tekrar eski gücüne kavuşması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Starbucks CEO’su görevinden ayrıldı: İşte yeni atama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!