G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,03
CNY4,82
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol76,05
GR. ALTIN3.029,22
BTC2.312.797,98

Sözleşmeli Öğretmen Alımında Gelişme: Sözlü Sınav Puanı % 50’ye Düşürüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sözleşmeli öğretmen alım süreci, 2 Temmuz – 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında planlanan sözlü sınavların çeşitli yönetmelik değişiklikleri nedeniyle ertelendi. Bu değişiklikler, adayların değerlendirilme biçimini doğrudan etkileyerek, sözlü sınavın etkisinin %100’den %50’ye indirilmesini sağladı. Böylece adayların KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) puanları ile sözlü sınav puanları eşit ağırlıkta dikkate alınmaya başlandı.

Danıştay’ın yürütmeyi durdurma taleplerini oy birliğiyle reddetmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, sınav sonuçlarını açıklamak için gerekli adımları attı. Bu yeni süreç sonrası, adaylar sonuçlarını öğrenmek için e-Devlet platformunu kullanabilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre, sonuçlar bu akşam saat 22.00 itibarıyla erişime açılacak.

Adayların sonuçlarına itirazları için belirli tarihler belirlendi. İtiraz süreçleri 28 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında kabul edilecek ve bu itirazların sonuçları 11 Kasım’da ilan edilecek. Böylece adaylar, sınav sonuçlarına dair şikayetlerini belirli bir süre içerisinde ifade edebilecekler.

Atama tercihleri ise 14-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Adayların kendi tercihlerini belirtmeleri için bu tarihler çok önemli olacak. Ayrıca, atama sonuçları ise 23 Kasım’da duyurulacak. Bu aşamalar, sözleşmeli öğretmen alım sürecinin tamamlanması açısından kritik bir öneme sahip. Adayların KPSS ve sözlü sınav puanlarının bir arada değerlendirileceği bu süreçte, her aşamanın dikkatle takip edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Sonuç olarak, bu süreçteki her adım, öğretmenlik kariyerine adım atacak adaylar için büyük önem taşıyor. Gelecek haftalarda gerçekleşecek olan tercih ve atama süreçleri, öğretmen adaylarının kariyerlerini şekillendirecek önemli bir dönüm noktası olacak. Adaylar, bu süre zarfında haklarına dair bilgileri dikkatle takip etmeli ve itiraz haklarını gerektiğinde kullanmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sözleşmeli Öğretmen Alımında Gelişme: Sözlü Sınav Puanı % 50’ye Düşürüldü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!