G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO37,22
CNY4,80
GBP44,57
EURO/USD1,09
BIST8.956,03
Petrol74,47
GR. ALTIN2.936,53
BTC2.316.066,76

Sosyal Medya Tutkusu Hayatına Mal Oldu: İngiliz Fenomenin Trajik Sonu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiliz İnternet Fenomeni İspanya’da Hayatını Kaybetti

Geçtiğimiz pazar, metrelerce yükseklikteki yapılara güvenlik önlemleri olmaksızın çıkmayı tercih eden İngiliz internet fenomeni Lewis Stevenson, İspanya’nın en yüksek köprüsüne tırmanırken yaklaşık 200 metreden düşerek yaşamını yitirdi.

26 yaşındaki Stevenson, New York’taki bir gökdelenin tepe noktasından çektiği fotoğraflar, Londra’ya bakan metal bir kirişte duruşu ve Hırvatistan’da bir inşaat iskeletinden sarkarak çektiği görüntülerle tanınıyordu. Instagram’da daha etkileyici tırmanışlarını sergileyen fenomen, bu tür aktiviteleriyle geniş bir takipçi kitlesi edinmişti.

Profesyonel dublörlük yapan Stevenson, sosyal medyada yerden yüzlerce metre yükseklikte akrobatik hareketler yapmayı planladığı bir video çekmek için İspanya’nın Castilla la Mancha bölgesine seyahat etti. Hedefi, ülkenin en yüksek köprüsünde yeteneklerini sergilemekti.

Bu sırada ailesi, Stevenson’u köprüye tırmanmaması için defalarca uyardı. Ancak internet fenomeni, en büyük tutkusunun "dublörlük yapmak" olduğunu ifade ederek yola çıktı.

Tırmanış Sırasında Düşüş Gerçekleşti

Video çekimi sırasında Stevenson, 192 metre yükseklikten düştü. Kamerayı tutan 24 yaşındaki arkadaşı, onu kurtarmak için uzandı fakat başarılı olamadı.

Castilla la Mancha Belediye Başkanı Macareza Munoz, Stevenson’ın cesedine pazar sabahı 7.14’te ulaşıldığını ve bu nedenle köprüye erişimin "tamamen yasaklandığını" bildirdi.

Belediye, yıllar önce köprüye çıkmayı yasaklamış ve gençlerin bu kurallara uymaması üzerine köprüye giden birçok yolu kapatmıştı.

Munoz, yaptığı açıklamada, “Gördüğümüz kadarıyla (Stevenson ve arkadaşı) Talavera’ya tırmanarak sosyal medya için içerik oluşturmaya çalışıyorlardı. Ne yazık ki bu talihsiz olayla sonuçlandı” ifadelerini kullandı.

Aileden İlk Açıklama Geldi

Stevenson’un düşüş nedeninin henüz netlik kazanmadığı ve yerel bir mahkeme tarafından inceleneceği belirtildi. Ayrıca, kötü hava koşullarının düşüşte rol oynamış olabileceği kaydedildi.

Stevenson’un büyükbabası Clifford Stevenson, torununun ölümünün ardından bir açıklama yaptı. MailOnline’a konuşan dedesi, “Hepimiz onu vazgeçirmeye çalıştık. Ancak o her zaman bir şeyler yapmaktan vazgeçmezdi” dedi. 70 yaşındaki dede, “Akrobatik gösteriler yapmayı severdi. Yaptıkları şeyleri para kazanmak için değil, kendi zevki için yapardı. O bir maceraperestti,” diyerek torununu andı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sosyal Medya Tutkusu Hayatına Mal Oldu: İngiliz Fenomenin Trajik Sonu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!