G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,60
CNY4,86
GBP45,04
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,47
GR. ALTIN2.887,86
BTC2.134.195,48

Sosyal medya fenomenleri dolandırıcılık suçlamasıyla mahkemede

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda “Nihal Candan” olarak bilinen ablası Gülnihal Çiçek’in de aralarında bulunduğu 22 şüpheli hakkında suç örgütüne üye olmak, dolandırıcılık ve farklı suçlarla ilgili iddianame hazırlandı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki ve 1 müşteki şüpheli bulunmaktadır. Gülnihal Çiçek ve Alisya Bahar Candan da dahil olmak üzere toplamda 21 şüpheli yer almaktadır.

İddianame de, suç örgütü elebaşları olarak İlker Oflu ve Onur Apaydın’ın, dolandırıcılık ve tefecilik gibi suçlardan gelir elde etmek amacıyla örgütlenmiş suç örgütünün üyeleri oldukları belirtilmektedir. Şüpheliler, örgüt yapısı ve iş bölümünün sağladığı kolaylıklardan faydalanarak “Sazan Sarmalı” olarak adlandırılan dolandırıcılık yöntemini uygulamışlardır.

Şüpheliler, mağdurlara tanıdıkları vasıtasıyla ulaşıp güven kazandıktan sonra icra, vergi dairesi, TMSF gibi resmi kurumlarla ilişki içerisine girdiklerini ve bu kurumlar aracılığıyla aldıkları araçları piyasa fiyatının altında bedelle sattıklarını anlatmışlardır. Mağdurlara araç ve fiyat bilgilerini göstererek teklifte bulunan şüpheliler, ödeme aldıktan sonra vadettikleri araçları teslim etmeden kayıplara karışmışlardır.

Örgütün “proje” olarak adlandırdığı dolandırıcılık eylemlerine, Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek’in de etkin bir şekilde rol aldığı belirtilmektedir. Alisya Bahar Candan, örgütün gizli muhasebecisi ve kasa konumunda olduğu için suç gelirini aklamıştır. Onur Apaydın’ın sevgilisi olan Nihal Candan ise örgüt lideri ile yakın ilişki içerisinde bulunmuş ve dolandırıcılık eylemlerine katkı sağlamıştır.

Alisya Bahar Candan hakkında “suç örgütüne üye olmak” ve “dolandırıcılık” suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, Nihal Candan için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istenmektedir. Diğer 20 şüpheli hakkında da farklı suçlardan ceza öngörülmüştür. İddianame ağır ceza mahkemesine gönderilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sosyal medya fenomenleri dolandırıcılık suçlamasıyla mahkemede

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!