G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

Sosyal Medya Fenomeni Neslihan Güngen Tutuklandı! İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Kuyu-8” operasyonu kapsamında gözaltına alınan 17 kişiden biri sosyal medya fenomeni olan Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen’dir. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık gibi suçlarla suçlanmaktadırlar. Soruşturma sonucunda Güngen çiftinin ülke genelinde 50 güzellik salonu açtıkları, sahte ustalık ve kalfalık belgeleri düzenleyerek yeterliliği olmayan kişileri iş yeri açmalarına teşvik ettikleri ortaya çıkmıştır.

Neslihan ve İnanç Güngen’in ürettiği cihazlar nedeniyle ülke genelinde 44 ayrı taksirle yaralama suçuna karıştıkları ve toplamda 746 şikayetle karşı karşıya oldukları belirlenmiştir. Suç gelirini aklamak için dolandırıcılık yöntemlerine başvurdukları tespit edilen çift ile ilgili operasyon düzenlenmiştir. Ayrıca franchaiseların da Güngenler hakkında şikayetçi olduğu ortaya çıkmıştır.

Şüpheliler sahte belge düzenleme, sahte faturalar kesme, gerçeğe aykırı ticari faaliyetler ve suç gelirlerini aklama gibi suçlarla suçlanmaktadır. Franchaise anlaşması yapmak isteyen kişilerden yüksek ücret talep etmek, isim hakkı adı altında para almak gibi dolandırıcılık yöntemleri kullandıkları ortaya çıkmıştır. Ayrıca sıradan ipleri gençleştirme ipi gibi pazarlamışlar ve müşterileri mağdur etmişlerdir.

Neslihan ve İnanç Güngen’in yönettiği şirketler arasında 1,5 milyar TL’lik hayli yüksek bir hesap hareketi tespit edilmiştir. 25 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonla 65 şüpheli gözaltına alınmış ve aralarında Güngen çiftinin de bulunduğu 17 kişi tutuklanmıştır. Vergi müfettişi ile ilgili de ayrı bir olay yaşanmış ve mal varlıklarına el konulmuştur.

Sulh Ceza Hakimliği tarafından Neslihan ve İnanç Güngen’in de aralarında bulunduğu 17 şüpheli tutuklanırken, 21 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 5 kişi ise adli kontrol şartı olmadan serbest bırakılmıştır. Bu süreçte Neslihan ve İnanç Güngen ile birlikte toplamda 43 kişi adli makamlara sevk edilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sosyal Medya Fenomeni Neslihan Güngen Tutuklandı! İşte Detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!