G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,65
CNY4,88
GBP44,90
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol80,79
GR. ALTIN2.913,94
BTC2.185.175,07

Soma’da Meydana Gelen 4.8 Büyüklüğündeki Deprem Endişeye Neden Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soma ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem, bölgede büyük bir endişe yarattı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin derinliği 10.24 kilometre olarak belirlendi.

Jeofizik Mühendisi Dr. Ahmet Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Büyükışıklar-Soma/Manisa arasında 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Soma-Kırkağaç Fay zonunun kuzeyinde ve Büyükışıklar-Savaştepe arasında gerçekleşti. Muhtemelen bu bölgede yer alan ve Büyükışıklar’a doğru uzanan KD-GB uzanımlı kısa fayların devamında. Hasarlı binalardan uzak durunuz, sevgi…” dedi.

Depremin etkisiyle Soma ve çevre illerde yaşayan vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. Ancak ilk belirlemelere göre, can kaybı ya da ciddi hasar olmadığı bildirildi. İtfaiye ve AFAD ekipleri, bölgedeki muhtemel zararları tespit etmek için çalışmalara başladı.

Soma Belediye Başkanı, depremin ardından yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın güvenliği en önemli önceliğimizdir. Ekiplerimiz gerekli önlemleri almış durumda ve sürekli olarak bölgede inceleme yapıyorlar. Şu ana kadar herhangi bir ciddi hasar raporu gelmedi.” dedi.

Soma Kaymakamı ise, “Depremin etkisiyle birçok kişi panik yaşadı ancak şu an için sakin olmalarında fayda var. Ekiplerimiz sürekli olarak bölgedeki durumu kontrol altında tutmak için çalışmalarına devam ediyor” şeklinde konuştu.

Manisa Valiliği, deprem sonrası vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri aldıklarını duyurdu. Valilik, deprem sırasında panik yaşayan vatandaşların ise sosyal medya üzerinden yanlış bilgiler paylaşmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Olası artçı sarsıntılar için bölgede tedbirler alınırken, yetkililer vatandaşların paniğe kapılmadan güvenli alanlara yönlendirilmelerini ve görevlilere yardımcı olmaları gerektiğini belirtti. Depremin neden olduğu hasarın detaylı bir şekilde incelenerek gerekli önlemlerin alınacağı bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Soma’da Meydana Gelen 4.8 Büyüklüğündeki Deprem Endişeye Neden Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!