G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.148.462,75

SOLOTÜRK İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi’nde İmza Gününde Buluştu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi SOLOTÜRK, İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi’nde imza günü düzenledi. Etkinliğe çoğunluğu genç, birçok vatandaş katıldı. Program öncesinde Hava Kuvvetleri Müzesi’ni gezen katılımcılar, bando konserini de dinledi. SOLOTÜRK Pilotları Hava Pilot Binbaşı Murat Bakıcı ve Binbaşı Yasin Dikkule, SOLOTÜRK hakkında bilgi vererek gençlerle sohbet etti ve imza dağıttı. Etkinlikte binlerce kişi uzun kuyruklar oluşturarak pilotlardan imza almaya çalıştı.

SOLOTÜRK birinci pilotu Binbaşı Murat Bakıcı, savunma sanayimizin milli atılımlarla güçlendiğini vurgulayarak, Türk savunma sanayisinin Türk halkının gücü demek olduğunu belirtti. Bakıcı, Türk savunma sanayisinin ürettiği mühimmatlar sayesinde dışa bağımlılığın azaldığını ve Türkiye’nin gücünün arttığını ifade etti.

Bakıcı ayrıca, yeni geliştirilen yerli ve milli KAAN uçağının testlerini başarıyla tamamladıklarını ve gökyüzündeki yerini aldığını söyledi. Sonraki süreçte KAAN uçağı ile gösteri yapmayı düşündüklerini ve bu uçakla gurur duyduklarını belirtti.

Etkinliğe katılan 16 yaşındaki lise öğrencisi Toprak Ekin Demirci, SOLOTÜRK’ün manevra ve gösterilerini ilgiyle takip ettiğini ve ileride savaş pilotu ve gösteri pilotu olmayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca İHA pilotluğu yaptığını ve bu alanda kendini geliştirmek için çaba sarf ettiğini söyledi.

Etkinliğe katılan bir ziyaretçi olan Cemal Beyaztoprak, uzun süredir SOLOTÜRK’ü takip ettiğini ve yeni teknolojileri de yakından izlediğini belirtti. KAAN uçağına duyduğu gururu dile getiren Beyaztoprak, kızıyla birlikte etkinliğe katılarak heyecanlarını paylaşmak istediğini söyledi.

Etkinliğe gelen diğer ziyaretçiler de SOLOTÜRK’ün gösterilerini izlemeyi ve pilotlarla sohbet etmeyi keyifle gerçekleştirdiklerini belirttiler. Özellikle genç ziyaretçiler, SOLOTÜRK’ün kendilerine ilham verdiğini ve gelecekte havacılıkla ilgili kariyer hedefleri belirlemelerine yardımcı olduğunu ifade ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SOLOTÜRK İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi’nde İmza Gününde Buluştu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!