G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,07
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,71
GR. ALTIN2.842,46
BTC2.174.454,44

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya Suikast Girişimi Güvenlik Tedirginliği Yarattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yapılan silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı. Saldırının gerçekleştirildiği anlarda Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula’nın saldırgan olduğu belirtildi. Görüntülerde, Cintula’nın güvenlik bariyerinin arkasındaki vatandaşlara yaklaşan Fico’ya defalarca ateş ettiği ve Fico’nun yere düştüğü görüldü.

Saldırının ardından gözaltına alınan Cintula, sorgusunda hükümetin politikalarını beğenmediğini ve medyanın işlevsiz bırakılmasını eleştirdi. Slovakya İçişleri Bakanı Matus Sutaj Estok ve Savunma Bakanı Robert Kalinak, Fico’nun hastanedeki durumu hakkında bilgi verdi. Fico’nun ameliyatının 3 saati aşkın sürdüğü ve durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Saldırının siyasi motivasyonlu olduğundan şüphelenen yetkililer, vatandaşları ve medyayı saldırı sonrasında nefret içerikli paylaşımlardan kaçınmaya çağırdı. Estok, saldırganın 5 el ateş ettiğini ve Fico’nun karnından vurulduğunu açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden, suikast girişimiyle ilgili bir açıklama yaparak Slovakya Başbakanı Fico’ya yapılan saldırıyı kınadı.

Biden, Fico’ya şifa dilemek için dua ettiklerini ve Slovakya halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirtti. ABD büyükelçiliğinin Slovakya hükümetiyle yakın temas içinde olduğunu ve her türlü yardıma hazır olduklarını ifade etti. Suikast girişimiyle ilgili detaylar daha da aydınlatılmaya çalışılırken, Slovakya’da kamuoyu bu tür şiddet olaylarının önüne geçilmesi için daha fazla önlem alınması gerektiğini dile getiriyor. Robert Fico’nun sağlık durumu hakkındaki gelişmeler yakından takip edilmekte ve yetkililerin soruşturma sonuçları merakla beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya Suikast Girişimi Güvenlik Tedirginliği Yarattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!