G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.141.498,91

Şırnak’ta Yağışlar Sonrası Cadde ve Sokaklar Sular Altında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Bu hava koşullarının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Batı Akdeniz’in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı, Ardahan, Kars, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkâri, Siirt ve Batman ile Konya’nın kuzey ve doğu, Erzurum’un kuzey ve batı çevrelerinde yağışların lokal olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Diğer taraftan, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında ise sıcaklıklar 2 ila 6 derece arasında azalacak. Rüzgar ise genellikle güney ve batıdan, Marmara’da kuzeyli yönlerden hafif eserken, Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli esmesi beklenmektedir.

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde yaşanan sağanak yağışlar sonucu bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Cizre’de, öğle saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu ve trafik aksadı. Yafes, Sur, Cudi ve Konak mahallelerinde de yağışlar sebebiyle ev ve iş yerlerini su bastı. Yafes Mahallesi’nde bir belediyeye ait yolcu midibüsü sıkıştı ve itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Ayrıca, Silopi ilçesinde de etkili olan dolu ve sağanak yağışlar sonucu İpekyolu’nda ulaşım aksadı ve ev iş yerlerinde su baskınları yaşandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz’in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı, Ardahan, Kars, Muş, Şırnak, Hakkâri, Siirt ve Batman ile Konya’nın kuzey ve doğu, Erzurum’un kuzey ve batı çevrelerinde yaşanabilecek kuvvetli yağışlar sebebiyle sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini duyurdu. Ayrıca, Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli rüzgar beklendiğinden, bu duruma karşı da dikkatli olunması gerekmektedir.

Ayrıca, Türkiye genelinde hava durumuna ilişkin detaylı bilgiler de verildi. Marmara bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacakken, Ege bölgesinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Akdeniz bölgesinde ise Toroslar kesimi ve Doğu Akdeniz’de kuvvetli yağışlar görülecektir. Ayrıca, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de benzer hava koşulları hakim olacaktır.

Denizlerde de fırtına beklendiği ve dikkatli olunması gerektiği iletilmiştir. Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz ve Van Gölü çevresinde hava durumu bilgileri verilerek, vatandaşların gerekli tedbirleri alması gerektiği vurgulanmıştır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere göre, ülkemiz genelinde hava koşullarının yakından takip edilmesi önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şırnak’ta Yağışlar Sonrası Cadde ve Sokaklar Sular Altında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!