G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.248.339,59

Şırnak’ta Gabar ve Cudi Dağları’na Geçici Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl merkezi ve Güçlükonak ilçesi sınırlarında bulunan Gabar Dağı bölgesi ile Merkez ilçe, Silopi ve Cizre ilçeleri sınırlarında bulunan Cudi Dağı bölgesinde 10 Nisan’dan 24 Nisan’a kadar geçerli olmak üzere 15 gün süreyle ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildiği duyuruldu. Bu kararın amacı; milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin korunması, şiddet olaylarının önlenebilmesi ve genel asayişin korunmasıdır.

Valilik açıklamasında, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11’inci maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereği Şırnak ili Merkez ilçe ve Güçlükonak ilçesi sınırlarında bulunan Gabar Dağı bölgesi ile Merkez ilçe, Silopi ve Cizre ilçeleri sınırlarında bulunan Cudi Dağı bölgesine gidebilecek vatandaşların zarar görmemeleri için bu önlem alındığı belirtildi. Bu nedenle bahse konu bölgelere vatandaşların 10 Nisan (Dahil) 2024 ile 24 Nisan (Dahil) 2024 tarihleri arasında girmeleri yasaklanmıştır.

Gabar Dağı bölgesi ile Cudi Dağı bölgesine yapılan bu geçici güvenlik önleminin, vatandaşların can ve mal güvenliklerini korumaya yönelik olduğu vurgulandı. Açıklamada, söz konusu bölgelerde yasadışı unsurların bulunduğunu ve bu unsurlara karşı alınan tedbirlerin vatandaşları olumsuz etkilememesi için bu kararın alındığı belirtildi.

Şırnak Valiliği, bu geçici özel güvenlik bölgesi kararına uymayanların yasal işlemlerle karşı karşıya kalacağını ve bu bölgelere giriş yapanların güvenlik güçlerince engelleneceğini açıkladı. Aynı zamanda, vatandaşlardan da bu bölgelere girmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Bu tür önlemlerin alınmasının amacının vatandaşların can ve mal güvenliklerini korumak olduğu belirtilirken, şehirdeki genel huzur ve güvenliğin sağlanması için bu tip adımların atıldığı ifade edildi. Geçici özel güvenlik bölgesi ilan edilen Gabar Dağı ve Cudi Dağı bölgelerindeki güvenlik güçlerinin de gerekli kontrolleri ve tedbirleri almaya devam edeceği belirtildi. Elde edilen istihbarat bilgilerine dayanarak alınan bu önlemler, vatandaşların güvenliğinin sağlanması amacı taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şırnak’ta Gabar ve Cudi Dağları’na Geçici Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!