G-QXXHXL9JW0
USD34,30
EURO36,98
CNY4,81
GBP44,44
EURO/USD1,08
BIST8.742,26
Petrol75,58
GR. ALTIN3.003,91
BTC2.290.528,95

Şırnak Valiliği’nden Karar: 15 Gün Boyunca Gösteri ve Yürüyüşler Yasak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 3 Nisan tarihinden itibaren kent genelinde açık alanlarda gerçekleştirilecek olan toplanma, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklere 17 Nisan saat 23.59’a kadar yasak getirildiği duyuruldu. Bu kararın, 15 gün boyunca geçerli olacağı belirtildi.

Açıklamada, Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi bayramlar, resmi anma günleri, spor faaliyetleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklerine göre yapacakları programlar, sendika ve siyasi partilerin tüzüklerine göre yapacakları kongrelerin yasak kapsamı dışında olduğu vurgulandı. Ancak yasak kapsamında, açık yer toplantıları, gösteri yürüyüşleri, toplu karşılama ve uğurlama merasimleri, basın açıklamaları, oturma eylemleri, mitingler, çadır kurma, imza kampanyaları gibi etkinliklerin yer aldığı belirtildi.

Valilik kararına göre, her türlü eylem ve etkinliklerin yanı sıra ses yayın araçlarıyla yapılabilecek faaliyetler, dilek feneri ya da balon uçurtma gibi hava faaliyetleri, ticari kimliği olan özel hukuk tüzel kişilerin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere el ilanı, sticker, broşür dağıtımı, afiş asma gibi etkinlikler de yasaklar arasında yer aldı. Ayrıca, il merkezi ve ilçeler arası toplu giriş çıkışların da yine 15 günlük süreyle yasaklandığı belirtildi.

Bu yasaklama kararının Şırnak il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere tüm il sınırları içerisinde geçerli olacağı kaydedildi. Söz konusu yasaklama, 03 Nisan 2024 tarihinden saat 00.01 itibarıyla başlayacak ve 17 Nisan 2024 tarihinde saat 23.59’a kadar devam edecek.

Şırnak Valiliği tarafından alınan bu kararın, toplum sağlığını korumak ve güvenliği sağlamak amacıyla alındığı belirtildi. Valilik, vatandaşlardan bu kapsamda aldığı kararlara uymalarını ve herhangi bir olumsuz durumu ilgili güvenlik birimlerine bildirmelerini istedi.Kararın, ilgili tarihler arasında halkın sağlığını korumak adına önemli bir rol üstlendiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şırnak Valiliği’nden Karar: 15 Gün Boyunca Gösteri ve Yürüyüşler Yasak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!