G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.173.859,27

Sığınmacılara Yönelik Şok İddia: Dolandırıcılıkla Türkiye’ye İkinci Giriş!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Fatih Ergin, SÖZCÜ TV’de İpek Özbey’in moderatörlüğünde yayımlanan Nokta Atışı programında dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Ergin, sığınmacıların, haklarındaki kayıtları bir danışmanlık şirketi aracılığıyla bin lira ödeyerek öğrendiğini bildirdi. Suriyelilerin, suç kaydı olanların yakalanmamak için çeşitli dolandırıcılıklara başvurduğunu vurguladı. Ayrıca, suç kaydı bulunmayan sığınmacıların da bazı memurlar aracılığıyla kandırılarak Suriye’ye gönüllü olarak gönderildiğini, bu kişilerin daha sonrasında 3 bin 500 dolar karşılığında tekrar Türkiye’ye getirildiğini belirtti.

Ergin’in açıklamalarına göre, “Sığınmacılar, bin lira vererek kendileri hakkında bir arama kaydı veya tahdit kodu olup olmadığını, suç kayıtlarının varlığını öğreniyor. Bu işlemleri gerçekleştirirken, Suriyelilerden oluşan tercüme ve danışma ofisleri devreye giriyor. Bu ofislere ücret ödeyen sığınmacılar, anlaşmalı memurlarla iletişime geçerek, kendi durumlarını sorgulatıyorlar.”

Ergin, ayrıca şunları aktardı: “Örneğin, bir Suriyeli sığınmacı, bin lira karşılığında sorgulama yaptırdıktan sonra elde ettiği bilgileri kendisine gönderiyor. Eğer suç kaydı varsa, bir polis kontrolüne takılmamak için başka bir Suriyelinin kimliğini kullanıyor.”

Ergin, bunun yanı sıra dolandırıcılık yöntemleri hakkında da bilgi verdi: “Gözleri zengin Suriyelilere dikiyorlar. Onlara, tahdit kodu olduğu söyleniyor. Anlaşmalı memurlar bu tahdit kodunu oluşturuyor. Sonrasında, bunu kaldırmaları için 50-100 bin lira talep ediliyor. Sığınmacılara, Suriye’ye gönüllü olarak dönerlerse, dosyanın kapanacağı söyleniyor. Daha sonra ise, bu kişiler Suriye’den tekrar Türkiye’ye geçiş yapmaları için 3 bin 500 dolar ödüyorlar.”

Tahdit kodunun, Türkiye’deki yabancı uyrukluların ülkeye giriş çıkışları ve ülkedeki süreçleriyle ilgili bir kontrol mekanizması olduğunu da açıklayan Ergin, bu durumun sahtekarlıkların ve dolandırıcılıkların artmasına yol açtığını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sığınmacılara Yönelik Şok İddia: Dolandırıcılıkla Türkiye’ye İkinci Giriş!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!