G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,40
CNY4,82
GBP44,85
EURO/USD1,09
BIST8.740,90
Petrol73,74
GR. ALTIN2.923,60
BTC2.253.232,16

Sığınmacılara Çarpıcı Kolaylık: Çalışma İzni Muafiyeti 3 Yıla Çıkarıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı’ndan Yeni Düzenleme: Sığınmacılara Çalışma İzni Muafiyeti

Türkiye’deki sığınmacıları etkileyecek önemli bir düzenleme, İçişleri Bakanlığı tarafından duyuruldu. Yabancılar ve uluslararası koruma kanununa göre, insani ikamet izni ve geçici koruma kapsamında bulunan sığınmacılar, çalışma izninden muaf tutulacak.

Bu kapsamda, güvenlik nedenleriyle başka ülkelerden Türkiye’ye gelen ve başka bir ülkeye geçmek için Türkiye’de bulunan bireyler de yer alıyor. Resmi Gazete’de yayımlanan uluslararası işgücü kanunu uygulama yönetmeliği ile sığınmacıların, İçişleri Bakanlığı’nın belirlediği kapsam ve süreler dahilinde çalışma izni muafiyeti sağlanmış olacak.

Hizmet Sağlayan Yabancılar İçin 3 Yıl Muafiyet

Yeni düzenlemeyle, belirtilen kapsam altında yer alan yabancılar, yönetmeliğin 49., 50. ve 51. maddelerinde ifade edilen muafiyet başvurusu ve değerlendirme sürecinden istisna tutulacak. İçişleri Bakanlığı’nın bildirimine göre, sadece çalışma izni muafiyet bilgi formu düzenlenecek.

Yönetmelik çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın onayıyla, daimi basın kartı sahibi yabancı gazeteciler de görevleri süresince çalışma izninden muaf olacak. Ek olarak, kamu kurumları ve kuruluşları tarafından Türkiye’ye önemli katkılarda bulunacağı bildirilen yabancılar için çalışma izni muafiyeti süresi, altı aydan üç yıla yükseltildi.

Spor Alanındaki Yabancılara Kolaylık

Türkiye’ye gelen profesyonel yabancı sporcular, antrenörler ve diğer spor elemanlarının çalışma izni muafiyeti de yeni düzenlemeyle kolaylaştırıldı. Artık, bu kişiler "spor meşruhatlı vize" almış olmaları koşuluna tabi olmadan, spor federasyonları ve kulüpleri ile yaptıkları sözleşmeler süresince çalışma izninden muaf tutulacaklar.

Yönetmelikteki bir başka değişiklik ise, yabancıların yurt içinden gerçekleştirecekleri çalışma izni muafiyeti başvuruları için uygulanan 30 günlük süre sınırını kaldırdı. Bu değişiklik ile, yabancıların Türkiye’de yasal olarak bulundukları süre içerisinde çalışma izni muafiyeti başvurularını yapabilecekleri belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sığınmacılara Çarpıcı Kolaylık: Çalışma İzni Muafiyeti 3 Yıla Çıkarıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!