G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO38,24
CNY4,88
GBP45,82
EURO/USD1,12
BIST9.678,71
Petrol71,69
GR. ALTIN2.899,41
BTC2.192.676,57

SGK’den 7 Bin Anne ve Bakıcıya 325 Avro Destek Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Avrupa Birliği’nin finansman desteği sağladığı projeyi duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek verileceği açıklandı. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kadınları çalışma hayatlarında destekleyeceklerini belirterek, projenin amacını ve desteklenen annelerin profiline ilişkin detayları paylaştı.

İş Pozitif kadın istihdam programı kapsamında, 0-36 ay arasında çocukları olan ve iş hayatından uzaklaşma riskiyle karşı karşıya kalan annelerin desteklenmesi amaçlanıyor. Bu destekle, annelerin istihdamda kalmaları veya iş hayatına geri dönmeleri hedeflenmektedir. Proje, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi ülkenin büyük şehirlerinde 12 ay boyunca uygulanacak olup, çalışan annelere aylık 325 euro destek sağlanacak.

Projeden faydalanabilmek için belirli şartlar bulunmaktadır. Tam zamanlı olarak bir işverenin yanında çalışan ve 0-24 aylık çocuğu olan sigortalı anneler, eğitimli bir çocuk bakıcısını sigortalı olarak çalıştırdıklarında mali destekten yararlanabilmektedir. Bakıcının da 0-36 aylık çocuk bakımı konusunda belirli bir eğitim almış olması gerekmektedir. Bu eğitimin MEB, İŞKUR, MYK veya üniversiteler tarafından onaylanmış sertifikayla belgelendirilmiş veya ilgili bölümlerden mezun olmuş olması gerekmektedir.

Bakan Işıkhan, projenin ikinci döneminin başlayacağını ve SGK aracılığıyla destek verilecek annelerin sayısının 7 bin olduğunu belirtti. Projede yer alan destek, çocuk bakımı konusunda annelere ve bakıcılara ekonomik destek sağlamakta ve kayıtlı istihdamın devamlılığını hedeflemektedir. Bu tür projelerle kadın istihdamının desteklenmesi ve güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Sonuç olarak, Bakan Işıkhan’ın açıkladığı proje sayesinde, iş hayatından uzaklaşma riski taşıyan annelerin desteklenmesi ve istihdamda kalmalarının sağlanması hedeflenmektedir. Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını destekleyen bu tür projelerin artarak devam etmesi, toplumda cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınların güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SGK’den 7 Bin Anne ve Bakıcıya 325 Avro Destek Başlıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!