G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,62
CNY4,85
GBP44,88
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,61
GR. ALTIN2.881,44
BTC2.142.123,45

Serenay Sarıkaya’dan Çarpıcı Çıkış: ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır! Kendinize Gelin!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya, son günlerde giderek artan kadın cinayetleriyle ilgili İstanbul Sözleşmesi konusundaki bir soruya verdiği yanıt nedeniyle sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu. İçinde bulunduğumuz bu hassas dönem sebebiyle yapılan eleştiriler üzerine Sarıkaya, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak tepkisini gösterdi. “Kendinize gelin! İstanbul Sözleşmesi yaşatır, evet!” ifadelerini kullanarak net bir duruş sergiledi.

Bir etkinlikte muhabirin kadın cinayetlerine dair yönelttiği, “Bu durumun İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasıyla bağlantılı olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna cevap veren Sarıkaya, “Bu konulara bir kadın olarak daha duygusal yaklaşıyorum” demişti. Bu sözleri sebebiyle sosyal medyada maruz kaldığı eleştirilerin ardından, oyuncu, kendi sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak tepkilere sert bir dille yanıt verdi.

Açıklamasında, “Kendinize gelin!!! İstanbul Sözleşmesi yaşatır, evet! Bunu zaten yıllardan beri söyledik. Yol haritasını oradan çıkardık kendimize” ifadelerine yer veren Sarıkaya, kendisine yöneltilen eleştirileri de açık bir dille eleştirdi. “Birine öfke kusarak, eksikleri büyüterek sonuç elde edemeyiz” sözleriyle öfkesini dile getiren oyuncu, yanlış anlamaların ve düşüncelerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak, artık somut bir değişimin parçası olmak istediğini belirten Sarıkaya, “Ben artık somut bir değişimin, bir hareketin parçası olmak istiyorum. Bununla ilgili uğraşıyor ve çalışıyorum. Devir hareket devri” diyerek, toplumsal değişim için kararlı bir duruş sergiledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Serenay Sarıkaya’dan Çarpıcı Çıkış: ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır! Kendinize Gelin!’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!