G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.834,71
BTC2.145.194,06

Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Tatbikatı Başarıyla Tamamlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Davet Tatbikatı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde başarıyla tamamlandı. Tatbikatın ilk safhası 11 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilmiş ve ikinci safha ise 12 Haziran’da tamamlanmıştır.

İlk safhada KKTC hava sahasında, İzmir-Ercan güzergahında seyir halinde olan bir yolcu uçağı tarafından tehlike sinyali verilmesi senaryosu simüle edilmiştir. Tehlike sinyali sonrasında farklı birimler bölgeye sevk edilmiş ve kazazedelere müdahale edilmiştir.

İkinci safhada ise Gazimağusa açıklarında, KKTC karasuları dışında ve Türk Arama Kurtarma Bölgesinde, içerisinde düzensiz göçmenler bulunan bir kuru yük gemisi ile bir ticari yatın çarpışması durumunda gemilerden yardım çağrısı yapılmış ve EPIRB tehlike sinyali verilmiştir. Yardım çağrısı alındıktan sonra bölgeye 2 Sahil Güvenlik Korveti, 4 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Uçağı ve 3 Sahil Güvenlik Helikopteri sevk edilmiştir.

Aynı safhada bir ticari gemi ile akaryakıt tankerinin çarpışması sonucu denize düşen kazazedelerin kurtarılması ve deniz kirliliğinin önlenmesi amacıyla bariyer kurma faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Arama kurtarma helikopteri tarafından tespit edilen iki kazazededen biri sepet metodu ile diğeri ise hamut metoduyla kurtarılarak Gazimağusa Devlet Hastanesine sevkedilmiştir. Sahil Güvenlik botları tarafından denizden kurtarılan dört kazazedede tahliye edilmiştir.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Davet Tatbikatı’nın başarıyla tamamlanmasının ardından tüm ekiplere teşekkür edildi. Tatbikatın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür edilirken, görev alan tüm birimlerin koordineli çalışması övgü ile karşılanmıştır. Şehit Teğmen Caner Gönyeli’nin anısına gerçekleştirilen tatbikatın, benzer durumlara karşı ülkenin hazırlıklı olmasına katkı sağlaması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Tatbikatı Başarıyla Tamamlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!