G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,64
CNY4,89
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol79,98
GR. ALTIN2.913,70
BTC2.189.866,56

Şehit Fuat Niyazi KKTC’de toprağa verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıbrıs Kayıp Şahıslar Komitesi (KŞK) tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) idaresindeki Larnaka kentinin Trulli köyündeki eski bir maden ocağında bulunan ve şehit Fuat Niyazi’ye ait olduğu tespit edilen kalıntılar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) getirildi. Bu kalıntılar, askeri törenle Lefkoşa Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Niyazi için düzenlenen törene KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu dahil olmak üzere birçok sivil ve askeri yetkili katıldı. Törende, Niyazi’nin kalıntıları kılınan cenaze namazının ardından askeri kortej eşliğinde mezarlığa götürülerek defnedildi.

Şehidin tabutuna sarılı Türkiye ve KKTC bayrakları, Niyazi’nin kardeşi Kemal Eserol’a, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından teslim edildi. Tatar, tören sırasında yapmış olduğu konuşmada, şehit ailelerinin acılarını paylaştıklarını ve Kıbrıs’ta olası bir anlaşma durumunda önceliğin Kıbrıslı Türklerin güvenliğine verileceğini vurguladı. Tatar ayrıca Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin önemini belirtti.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu ise yaptığı açıklamada, Fuat Niyazi’nin Larnaka’daki ailesini görmek için yola çıktığını ancak Rum Yönetimi destekli Kıbrıs Türklerine soykırım uygulayan çeteler tarafından kaçırıldığını belirtti. Feyzioğlu, şehidin naaşının son zamanlarda eski bir maden ocağında bulunduğunu ifade etti.

Feyzioğlu, paylaşımında Kıbrıs’ta Türkiye’nin güçlü desteğinin KKTC ile daima omuz omuza olduğunu ve Ada’da 50 yıldır barışın hakim olduğunu söyledi. Ayrıca, Gazze’de yaşanan soykırımı da hatırlatarak Türkiye’nin ve KKTC’nin sonsuza dek birlikte var olacağını ifade etti. Feyzioğlu, tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasını tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şehit Fuat Niyazi KKTC’de toprağa verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!