G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,65
CNY4,86
GBP44,95
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol80,28
GR. ALTIN2.914,97
BTC2.147.598,18

Şehit Annelerinin Duygusal Ziyareti: Gözyaşları ve Hasret Öpücükleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12 Mayıs’ta Anneler Günü dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği’nde şehit anneleri duygusal anlar yaşadı. Anneler, çocuklarının mezarlarını ziyaret ederek dua etti ve mezarları temizleyip fotoğraflarını uzun süre öperek hasret giderdi. Kuran-ı Kerim okuyarak duygusal anlar yaşayan annelerin gözyaşları sel oldu.

Şehit annelerinden Pembe Üvenç, oğlunun Tunceli’de şehit düştüğünü belirterek, “Ağlayarak geliyorum buraya, sabaha kadar yatamadım. Çok zor, Allah kimseye evlat acısı vermesin” dedi. Nimet Ercan da her bayram ve anneler gününde oğlunun mezarını ziyaret ettiklerini ve her zaman üzgün olduklarını ifade etti. “Evladımız yanımızda olmadığı için çok üzgünüz” diyen Ercan, mezarı başında dua etti.

Trabzon Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Filiz Aktaş ise, Anneler Günü’nde şehitliği ziyaret ettiklerini ve tüm annelerin acılarına ortak olmak istediklerini belirtti. Şehit Enes Koç’un annesi Emine Koç ise, “Kalbim çok acıyor. Her şekilde eksikliğini hissediyorum. Oğlum şehit, bu güzel duyguyu bize verdi.” şeklinde konuştu.

Şehit anneleri ve yakınları, Anneler Günü’nde mezarları ziyaret ederek dualar ettiler ve sevdiklerini kaybetmenin acısını yaşadılar. Edirnekapı Şehitliği’nde buluşan anneler, birbirlerine destek olmaya çalıştılar.

Duygusal anlara sahne olan ziyarette, Kuran-ı Kerim’in okunmasıyla birlikte annelerin üzüntüleri ortaklaştı. Şehit annelerinin, oğullarının mezarları başında gözyaşları içinde yaptıkları dualar, ziyaretçilerin yüreklerini dağladı.

Anneler Günü’nde mezarlarını ziyaret eden şehit anneleri, çocuklarının yokluğunu her an hissettiklerini ve dualarının her zaman onlarla olduğunu belirttiler. Anne sevgisinin sınırsızlığını gösteren bu ziyaret, şehitlerin anılarının yaşatılması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şehit Annelerinin Duygusal Ziyareti: Gözyaşları ve Hasret Öpücükleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!