G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,99
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,11
BIST9.899,45
Petrol73,95
GR. ALTIN2.880,70
BTC2.170.553,61

Seçimden Sonra Okullar Tatil Mi? İşte 1 Nisan Pazartesi İle İlgili Merak Edilenler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçimden sonraki gün okullar tatil mi, sorusu öğrenci ve velilerin odaklandığı konulardan biri haline geldi. 31 Mart’ta düzenlenecek yerel seçimlere kısa bir zaman kala seçim hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. 31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye’nin 81 ilinde ve ilçelerinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri, okullarda kurulan sandıklarda gerçekleşecek. Seçim günü okullarda oy verme işlemleri sabah saat 08.00’de başlayacak ve akşam saat 17.00’de sona erecek. Oy sayım işlemlerinin gece saatlerine kadar devam etmesi sebebiyle okulların temizlik ve bakım işlemleri aynı gün içerisinde tamamlanmayabilir.

Seçimlerin ardından, 1 Nisan Pazartesi günü okulların tatil olup olmayacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerin ertesi günü olan pazartesi günü okullar tatil edilmişti. Bu nedenle 1 Nisan 2024 Pazartesi günü de okulların tatil edilmesi bekleniyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından alınan kararla, seçim gününde oy verme saatleri belirlendi. 32 ilde oy verme işlemleri 07.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşecekken, diğer illerde ise saatler 08.00-17.00 olarak belirlendi. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, ve Kilis illerinde oy verme saatleri 1 saat erkene alındı.

1 Nisan tarihinde ise okullar haricinde tüm kamu kurumlarının normal çalışma düzenine devam etmesi bekleniyor. Dolayısıyla, seçimden sonra okulların tatil olup olmayacağı ve 1 Nisan’ın resmi tatil olup olmadığı konuları henüz netlik kazanmamış durumda. Ancak 1 Nisan Pazartesi günü, seçimlerin ardından okullarda tatil edilme olasılığı yüksek görünüyor. Bu nedenle öğrenci ve velilerin resmi açıklamaları takip etmeleri ve planlamalarını buna göre yapmaları öneriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Seçimden Sonra Okullar Tatil Mi? İşte 1 Nisan Pazartesi İle İlgili Merak Edilenler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!