G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.155.433,64

Savunma Sanayii Başkanı Kayseri’de Önemli Temaslarda Bulundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, beraberindeki heyet ile birlikte Kayseri’ye önemli ziyaretlerde bulundu. Görgün, ASPİLSAN Enerji Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldıktan sonra 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı, 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü ve KİM Kayseri İleri Malzemeler Sanayi ve Teknoloji firmasını ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında konuşan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Kayseri’deki görüşmelerin ve temaslarda bulunmanın önemine değindi. Görgün, özellikle düşen eğitim uçağında şehit olan Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Hava Pilot Albay Gökhan Özen için taziye ziyaretinde bulunarak, 12. Hava Ulaştırma Ana Üssü’nü ziyaret ettiğini belirtti. Ardından 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nü ziyaret eden heyet, programlarını KİM Kayseri İleri Malzemeler Sanayi ve Teknoloji firması ziyareti ile tamamladı.

Öte yandan, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma ve havacılık sektörü ihracatının Mayıs ayında 876 milyon dolara ulaştığını açıkladı. Bu rakam sektör tarihinde bir ayda gerçekleşen en yüksek ihracat miktarı olarak kayda geçerken, yılın ilk 5 ayındaki toplam ihracatın geçen yıla göre %9’luk bir artışla 2.215 milyar dolara çıktığını belirtti. Görgün, sektördeki yüksek teknoloji ihracatının sadece büyümeyi değil aynı zamanda ülkenin katma değerli ihracat oranını da artırdığını vurguladı.

Bu gelişmelerin yanı sıra, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün’ün KAAN uçuş ekibi ile bir görüşme gerçekleştirdiği de belirtildi. Savunma sanayii alanında uzmanlaşmış olan Görgün, sektördeki büyümeyi ve ihracattaki artışı desteklemeyi sürdürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Savunma Sanayii Başkanı Kayseri’de Önemli Temaslarda Bulundu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!