G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

Sarıkamış Rallisi’nde Genç Pilot Kerem Kazaz Birincilik Kupasını Kaldırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Sarıkamış Rallisi, 23-25 Şubat tarihlerinde Kars’ta heyecanla sona erdi. Eksi 36 Spor Kulübü tarafından düzenlenen ralli, kar ve buz kaplı zorlu etaplarda gerçekleşti.

Yarışın kazananı, Parkur Racing’den 18 yaşındaki genç pilot Kerem Kazaz oldu. Litvanyalı copilotu Andris Malnieks ile birlikte birinciliğe ulaşan Kazaz, aynı zamanda Sınıf 2 ve genç pilotlar kategorilerinde de birincilik elde etti.

Castrol Ford Team Türkiye’den Ali Türkkan ve Burak Erdener ikilisi, Kazaz’ın 24 saniye gerisinde ikinci sırada yer aldı. Türkkan, Sınıf 3 birinciliğini de elde ederek başarılı bir performans sergiledi. GP Garage My Team’den Ümit Can Özdemir ve Kutay Ertuğrul, rallide üçüncü sırayı elde etti.

Sınıf 4 birinciliği Atış Motorsport takımından Çağlayan Çelik ve Koray Akgün’e, Sınıf N birinciliği ise GP Garage My Team’den Kemal Şener ve Bora Yılmaz’a gitti. Kadın pilotlar birinciliğini Burcu Çetinkaya, kadın co-pilotlar birinciliğini ise Sevi Akal elde etti.

Ayrıca, bu yıl merhum sporcu Celal Gülerhan anısına düzenlenen TOSFED Ralli Kupası’nda, GMG Racing’den Gürol Baranlı ve Alperen Tetik birincilik kupasını kaldırdı. Özgür Yürük ve Serkan Şahiner ikinci, Tolga Muhtar ve Serhat Kılınç ise üçüncü oldu ve Kategori 3 birinciliğini elde etti.

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası, 22-24 Mart tarihlerinde Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından Muğla Marmaris’te düzenlenecek olan Ege Rallisi ile devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sarıkamış Rallisi’nde Genç Pilot Kerem Kazaz Birincilik Kupasını Kaldırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!