G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

Saraybosna Belediye Başkanı İsrailli İşadamından Tehdit Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic, Filistin’e desteklerinden dolayı İsrailli işadamı Amir Gross Kabiri tarafından tehdit edildi. Gazze’de yaşanan olumsuzluklar karşısında sessiz kalmayan Karic, İsrail’in saldırılarına karşı çıkarak sosyal medya hesaplarından bu konuda paylaşımlarda bulunuyordu. Ancak bu durum, İsrailli iş adamının hedefi haline gelmesine sebep oldu. Karic, şiddet içeren mesajlar aldığını, hatta polise şikayette bulunduğunu belirtti.

Karic, yaşadığı olayla ilgili X hesabından yaptığı açıklamada, sözlü şiddet gördüğünü ifade etti. Belediye Başkanı olarak her türlü şiddete karşı olduğunu ve özellikle kadınlara yönelik mücadeleyi desteklediğini vurgulayan Karic, şiddete maruz kaldığını belirtti. Amir Gross Kabiri tarafından gönderilen tehdit notunda, “Asla unutmayacağız ve affetmeyeceğiz” ifadeleri yer alıyordu.

İş adamı Kabiri, Karic’i hedef almasının nedenini açıklarken, Filistin’deki masum sivillerin öldürülmesine karşı çıkan paylaşımlarından dolayı rahatsız olduğunu belirtti. Karic’in Gazze’deki saldırıları kınaması ve masum sivillerin korunmasına yönelik çağrılarda bulunması, İsrail’in saldırılarını destekleyen Kabiri’nin tepkisini çekti. Karic, Kabiri’nin kişisel mesajlarla kendisine çocuk resimleri gönderdiğini ve Hamas’ı desteklemekle suçladığını dile getirdi.

Saraybosna Belediye Başkanı, sosyal medya platformlarında Gazze’ye yönelik saldırıları kınayan ve saldırılara son verilmesi çağrısında bulunan paylaşımlar yapmıştı. Ancak bu tutumu, İsrailli iş adamının tepkisini çekti ve Karic, tehditlerle karşı karşıya kaldı. Karic’in yaşadığı bu olay, Filistin meselesine duyarlılık gösteren kişilerin dikkatini çekti ve olay uluslararası medyada geniş şekilde yer buldu.

Sonuç olarak, Benjamina Karic’in Filistin’e yönelik duyarlı tutumu İsrailli bir iş adamının tehditlerine maruz kalmasına sebep oldu. Karic, şiddet içeren mesajlara maruz kaldığını belirterek, durumu polise bildirdi. Gazze’deki sivil halkın korunmasına yönelik çabalarından vazgeçmeyen Karic, tehditlere boyun eğmeyeceğini ve duruşundan taviz vermeyeceğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saraybosna Belediye Başkanı İsrailli İşadamından Tehdit Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!