G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

ŞANLIURFA’DA SEÇİM KAVGASI: Avukat ve Müşahitler Darp Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vatandaşlar, sabah saatlerinde sandık başında uzun kuyruklar oluşturarak oy kullanmaya başladılar. Türkiye genelinde toplam 61 milyondan fazla seçmenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Seçimlerde 30 büyükşehir, 51 il ve 922 ilçede belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri ve muhtarlar belirlenecek.

Ancak seçim günü başlamasıyla birlikte ilk kavga haberleri de gelmeye başladı. Sabah saatlerinde Şanlıurfa’da bir sandıkta arbede çıktı. Hilalli Mahallesi’ndeki Hilalli İlkokulu’nda bir grup, müşahitleri çıkararak toplu oy kullanmak istedi. Olaya itiraz eden 1 avukat ve Yeniden Refah Partisi’nden 2 sandık müşahidi darp edildi. Olayın ardından tutanak tutulurken, oy verme işlemi durduruldu ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi.

Diğer yandan, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde de seçim yoğunluğu yaşanıyor. Vatandaşlar, sosyal medyada paylaştıkları fotoğraf ve videolarla oy kullandıklarını belirtiyorlar. Ankara’da bazı seçmenler, sandık başında uzun kuyrukların oluştuğunu ve oy verme sürecinde sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler.

Seçimlerde büyükşehirlerin yanı sıra 922 ilçede de belediye başkanları ve meclis üyeleri belirlenecek. Seçim sonuçları, Türkiye’nin geleceği ve yerel yönetimlerin şekillenmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu seçimde hangi parti ya da adayın öne çıkacağı, vatandaşların tercihleriyle belirlenecek.

Seçim günü tüm Türkiye genelinde adeta bir halk şölenine dönüşmüş durumda. Vatandaşlar, oy kullanma heyecanıyla sabah erken saatlerde sandıklara akın ettiler. Oy kullanma işlemi devam ederken, seçim sonuçları merakla bekleniyor. Türkiye, demokratik bir şekilde sandık başına giderek yerel yönetimleri belirleyecek ve ülke genelinde huzur ve istikrarın devamı için kararlarını verecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ŞANLIURFA’DA SEÇİM KAVGASI: Avukat ve Müşahitler Darp Edildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!